Barion Pixel
Kategóriák

Youtube videók

Csatolt dokumentumok

OZONEGENERATOR Ózongáz detektor
59.900 Ft
Menny.:

OZONEGENERATOR Ózongáz detektor

59.900 Ft
Menny.:
Átlagos értékelés: (3)
Cikkszám: OG-LAN-O3TESTER-DM509
Elérhetőség: Előrendelhető
Várható kiszállítás: 2024. április 25.
Szállítási díj: Ingyenes

Ózongáz, hőmérséklet és páratartalom érzékelő műszer.

Használatát ajánljuk minden ózonkezelés után: Ellenőrizd, hogy biztonságosan bemehetsz-e a kezelt helyiségbe, tehát azt, hogy az ózonkezelést követően a levegő ózonkoncentrációja az egészségügyi határérték alá csökkent!

► Leírás

OZONEGENERATOR Ózongáz detektor

  

A detektor használata ajánlott ózonkezelés után, a kezelt helyiségek levegőjének kontrolálására. Javasoljuk minden olyan helyre ahol ózongenerátor készülék volt használva, legyen az iroda, otthon vagy akár jármű.

Az ózongáz biztonsági határértéke: 0,1 PPM (0,2 mg/m3)
 

Értesítés
 

Az ózondetektor komplex funkció

 

Az ózondetektor vagy másnéven ózonteszter, ózonmérő egy rendkívül hasznos és fontos mérőműszer, amely segíti az ózongenerátor használatát. Hogy hogyan? 
A válasz többrétű.
 

Az ózonkezelés alatt a helyiségben élőlénynek nem szabad tartózkodni. Ez nem véletlen. Kis mennyiségű ózon belégzése is okozhat fejfájást, szem- és torok irritációt. Azonban a nagy koncentrációjú ózongáz hosszú távon súlyos egészségkárosodást okozhat, csak úgy, mint ahogyan a klór isForrás: Wikipedia-ózon, Wikipedia-klór 
Ezért kell az ózongenerátor használati utasítását betartva, megvárni a türelmi időt, azaz várni az ózon lebomlását, ezzel is segítve a hatékonyságát is. A kezelés után pedig egy alapos szellőztetés szükséges. 


 

Értesítés

 

Hogyan lehetünk teljesen biztosak abban, hogy visszamehetünk a kezelt helyiségbe? 

 

Az ózondetektor pont ezt segíti első sorban. Megmutatja a levegőben lévő ózon mennyiségét ppm mértékegységben kifejezve. A ppm - Part per million : az egész rész milliomod része, ami az egész rész egy milliomodát jelenti.
1 Parts per million [ppm] = 0,000 1 Százalék [%] 
Forrás: Wikipedia, egysegek.info 

1 ppm esetén 1,96 mg ózon részecske található 1 m3-nyi levegőben, mely az alábbi képlet alapján számolható ki:

X ppm   =   (Y mg/m3)(24.45)/47,998 g·mol−1

vagy
 
Y mg/m3   =   (X ppm)·47,998 g·mol−1)/24.45

Kalkulátor: 
http://niosh.dnacih.com/nioshdbs/calc.htm
 
Forrás: wikipedia

 

“Az emberek 0,01 ppm ózonkoncentrációt szagról már érzékelnek. 0,1 ppm alatti ózonkoncentráció az Egészségügyi Minisztérium szerint semmilyen káros hatással nincs az emberi szervezetre maximum 10 órán át tartó érintkezés esetén. A minisztériumi forrás szerint minden kellemetlen tünet (kiszáradt száj, légutak irritációja) az ózonnal érintett terület elhagyása után rögtön elmúlik, mindennemű következmény nélkül”.
Forrás: Wikipedia 

 

Ezért fontos az ózongenerátor mellett a szellőztetés és az ózondetektor alkalmazása is! 

 

Értesítés

 

2. A megfelelő ózonkoncentráció elérése

 

Egy általános felhasználás esetén, a megfelelő hatékonysághoz el kell érni a 2,34 ppm ózongáz sűrűséget. Ennek eléréshez a különböző teljesítményű OZONEGNERATOR készülékkel más-más kezelési időt szükséges beállítani a különböző méretű helyiségekben.

 

Tehát választhatunk aszerint is ózongenerátort, hogy milyen gyorsan szeretnénk az ózonkezelést megejteni az adott térben. Ha nagyobb teljesítményű készüléket választunk, akkor ugyanabban a térben, hamarabb tudjuk elérni a megfelelő ózonkoncentrációt, tehát rövidebb ideig kell üzemeltetni a készüléket. A másik megközelítésben pedig egy erősebb készülékkel ugyanazon idő alatt intenzívebb ózonkezelést tudunk megejteni, azaz nagyobb ózonkoncentrációt lehet elérni.

 

 

melyik ózongeneratort válaszd    

 

A területkezelési tájékoztató egy általános felhasználás esetén segíti a készülék megfelelő beállítását a kellő időtartamra, azonban az eltérő körülmények miatt minden esetben ajánlott az ózonkoncentráció ellenőrzése az ózondetektorral, hogy biztosak legyünk a kezelés hatékonyságában. Hogyan tehetjük ezt meg? Három lehetőség is van erre:
 

  • 1. lehetőség: A kezelést megelőzően a helyiségben elhelyezzük az ózongenerátorral együtt az ózonmérőt is. Ez utóbbi figyeli, rögzíti a kezelés alatti ózonkoncentráció változását és sípolással figyelmeztet, amikor az ózonkoncentráció az egészségügyi határérték feletti értéket meghaladja. Ezt az értéket könnyedén állíthatjuk is a készüléken, annak érdekében, hogy segítsen minket abban, hogy minél kevesebb ózont lélegezzünk be. Amikor megvártuk az ózonkezelés végét (tehát le követő lebomlási idő leteltét és az ózonmérő már nem sípol, már biztonságban elfoglaljuk a helyiséget. Ezt követően utólag is visszanézhetjük, hogy hogyan változott az ózon koncentrációjának a mértéke a kezelés alatt.
     

  • 2. lehetőség: A helyiségben úgy helyezzük el az ózondetektort, hogy egy ablakon vagy üveg ajtón keresztül rá lehessen látni a kijelzőjére.
     

  • 3. lehetőség: Egy minősített légzésvédőt, gázmaszkot felvéve - FFP2 részecskeszűrős, aktív szén szűrővel ellátott gázmaszk, hegesztési füstök és ózon ellen - a kezelés során be is mehetünk a helyiségbe (akár elhelyeztük korábban az ózonmérőt a helyiségbe, akár kézben tartva visszük be a kezelés során).

 

Tehát a helyzettől függően a legpraktikusabb megoldást kiválasztva az ózondetektorral könnyen leellenőrizhető az ózonkoncentráció aktuális mértéke a kezelés során, ahogy a videóban is látható egészen 5 ppm mértékig. 
 
 

Értesítés
 

3. Az ózonkazetta élettartamának ellenőrzése ózondetektorral


Ha az ózonkezelés során a detektorral mért adatok azt mutatják, hogy az ózonkoncentráció nem emelkedik olyan szintre, mint korábban, az arra is utalhat, hogy ideje az ózongenerátorban lévő ózonlapot tisztítani vagy cserélni. Ilyen esetben első lépésként száraz ronggyal mindenképp érdemes portalanítani az ózonlapot. Ahogy a levegő áthalad a készüléken, a levegőben lévő porszemek rátapadhatnak, sőt később rásülhetnek az ózonlapra, amely gátolja a működését. Ha ez megtörtént és az ózonmérő még mindig azt mutatja, hogy kisebb a hatásfok, akkor még a páratartalmat érdemes ellenőrzi, ezt követően pedig cserélni az ózonlapot.

 

 
 
 

4. Páratartalom ellenőrzése az ózondetektorral

 
Az ózondetektor alkalmas arra is, hogy megmutassa a helyiség páratartalmát is. Hogy ez miért olyan fontos? Nagyobb páratartalomban az ózon nem tudja megfelelően kifejteni hatását, hiszen a levegőben lévő apró vízcseppek megkötik az ózont, amely nem tudja így megtölteni kellőképpen az adott teret és kifejteni hatását.

A területkezelési táblázatban szereplő értékek is a páratartalom figyelembevételével lettek meghatározva: 
 
“A táblázatban szereplő üzemidők a hatékony működéshez szükséges 2,34 ppm (milliomod rész) ózongáz sűrűség eléréséhez szükséges időtartamok, melyek maximum 45oC hőmérséklet és 80% páratartalom alatt érvényesek.“ 
 

A hétköznapi felhasználás alkalmával a feltüntetett 80% alatti érték is magasnak tűnik, azonban egy ipari környezetben, vagy épp otthon a mosás és teregetést követően könnyen elérhető még a 80%-os páratartalom is.

 

Tehát az ózongenerátor bekapcsolását megelőzően is érdemes az ózondetektort bekapcsolni, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy megfelelő a páratartalom a hatásos ózonkezeléshez, azaz alacsonyabb, mint 80%. Ennél magasabb értéknél az ózongenerátor által előállított ózon nem fogja tudni megfelelően kifejteni hatását. Ebben az esetben csak akkor ajánljuk az ózonkezelés megkezdését, amikor sikerült a páratartalmat lecsökkenteni 80% alá.

 

Értesítés

 

5. A hőmérséklet mérése az ózondetektorral

 

A kezelt helyiségben lévő hőmérséklet is hozzájárulhat az ózonkezelés hatékonyságához. Magasabb hőmérsékleten ugyanis az ózon gyorsabban bomlik le, így nem tudja kellő mértékben kifejteni hatását. A területkezelési táblázatban meghatározott értékek maximum 45oC hőmérséklet alatt érvényesek. Egy helyiségben ez a 45oC lehetetlenül magasnak tűnhet, azonban pl. nyáron egy napon parkoló autóban könnyedén elérhető ez a hőmérséklet.
 

  

 

A legeredményesebb ózonkezeléshez azt szoktuk ajánlani, hogy egy optimális körülményt érdemes teremteni a helyiségben, alacsony páratartalommal és 5-25oC közötti hőmérséklettel. Több olyan megkeresést is kaptunk, hogy hűtőházban kívánják alkalmazni az ózongenerátort. Ilyen extrém körülmények között, azaz hideg-párás közegben az ózon nem tudja azt a hatást kifejteni, mint normál körülmények között.

 

Az ózondetektor bekapcsolásával már egyből ellenőrizhetjük a helyiség hőmérsékletét a páratartalommal együtt, hogy a leghatásosabban tudjunk alkalmazni az ózon erejét, a megfelelő ózonkoncentráció elérésével.

 

Ahogy látható a változó körülmények és eltérő felhasználási területek miatt a megfelelő hatékonyság eléréséhez, illetve ami a legfontosabb, hogy egészségünk megvédésének érdekében mindenképp ajánlott az ózondetektor alkalmazása minden ózonkezelés során. Az egyszerű kezelést a magyar nyelvű tájékoztató is segíti, ráadásul az OZONEGENERATOR ügyfélszolgálata mindig örömmel fogadja a megkereséseket, segítünk bármely kérdés megválaszolásában. Az ózongenerátor és az ózondetektor együttes alkalmazásával eredményesebb kezelést érhetünk el, hiszen az ózondetektor egészen átfogó módon segítheti az ózongenerátor biztonságos és hatásos működését.

 

Cikket írta: OZONEGENRATOR.HU  2021.10.22.

 

Értesítés

 

Miért érdemes közvetlen tőlünk, az importőrtől vásárolni?
 


- Közel 10 éves tapasztalat az ózongenerátorok piacán 
- Szakképzett ügyfélszolgálat: széleskörű tájékoztatás a felhasználási területekről és használatról 
- Folyamatos raktárkészlet készülékeinkből, kiegészítőkből és alkatrészekből
- 3 év gyártói garancia
- Gyors garanciális ügyintézés, közvetlen a márkaszervizünkben 
- Garancián túli alkatrész pótlás raktárkészletről 
- Ingyenes kiszállítás akár másnapra


 

Hogyan tudod megvásárolni a készüléket?

- Válaszd azt a fizetési módot, amelyik neked a legkényelmesebb: Banki átutalás (előre utalás), Bankkártyás fizetés online, vagy utánvétel
 
- Válaszd ki a szállítási módot, ahogy neked a legpraktikusabb: házhozszállítás Express One futárral vagy átvétel Express One csomagponton: 160 OMV töltőállomás egyikén

 
Helyezd az ózongenerátort a kosárba most, hogy minél hamarabb be tudd vetni az ózon erejét!

 


Amennyiben kétségeid vannak, próbáld ki most készülékeinket 30 napos pénzvisszafizetési garanciával. 

 

Értesítés

 

 


 
Az ózongenerátor - biocid célra - a biocid termékek engedélyezésének és forgalomba hozatalának egyes szabályairól szóló 316/2013. (VIII. 28.) Korm. rendelet 24/A. § értelmében az országos tisztifőorvos által kiadott engedély alapján hozható forgalomba és használható fel. A gyártó és forgalmazó semmilyen módon nem utal arra, és elzárkózik attól, hogy az általa forgalmazott ózongenerátor készülékek a fenti követelménynek megfelelnek és nem ajánlja a készülékek biocid célra való használatát. A gyártó és forgalmazó ózongenerátort biocid célra nem hoz forgalomba, nem értékesít, kizárólag szagtalanítási célból kínálja termékeit, illetve semmilyen felelősségen nem vállal az ózon gáz és ózongenerátor készülék használatából vagy a szakszerűtlen, nem jogszabály szerinti alkalmazásból adódó bármilyen jellegű büntetésért, kárért vagy hátrányért. 

Előfordulhat, hogy a weboldalon található cikkek a megjelenésük időpontja miatt, a jogi háttér vagy a piaci helyzet megváltozása miatt már nem időszerűek vagy tévesek. A cikkek csak általánosan fejtik ki az ózon gáz hatását és ózongenerátor használatát, amely a megfelelő engedéllyel rendelkező készülékek esetében lehet helytálló. A cikkek tartalmáért cégünk felelősséget nem vállal. Mindig tájékozódjon az aktuális jogi szabályokról!

► Paraméterek

Funkciók Ózongáz, hőmérséklet és páratartalom érzékelése
Detektálási tartomány 0,00 - 5,00 PPM
Mintavételi idő 1,5 másodperc
Állítható riasztási érték (0,1-0,3-0,6 PPM)
TFT LCD kijelző 320 * 240 képpont
Beépített akkumulátor 2000 mAh Li-
Figyelmeztetés Alacsony akkumulátor feszültség figyelmeztetés
Töltés 5V Micro USB töltés 
Anyag ABS
Szín fekete + narancssárga
Méret 164 x 74 x 26 mm
Súly 500g

► Vélemények

5.00
3 értékelés
(1)
(0)
(0)
(0)
(0)
Írd meg véleményed!

Az értékelések rögzítéséről és ellenőrzéséről bővebb információk a Webshop használati útmutatóban
2024. 02. 25. -
Igazolt vásárlás
Még nem tudok róla véleményt mondani, mert nem próbáltam ki. Talán majd 2 hónap mulva tudom értékelni.
2023. 03. 08. -
Igazolt vásárlás
Teszi amit kell,lehetne kiegésziteni szénmonoxid érzékelővel,de az más kategória.
2022. 03. 06. -
Igazolt vásárlás
Ózongenerátor használatakor használom a terméket, az autó és a lakás helyiségeinek ózonos tisztításakor a levegő ózonkoncentráció mérésére és ellenőrzésére. Nagyon jó termék, megvagyok vele elégedve. A kijelző értékei és jelzései távolról is jól láthatóak. Így bátrabban megyek be a helyiségekbe ózongenerátor használata után.