Barion Pixel
Kategóriák

Forradalmasított ózonkazettás vagy beépített ózonlapos ózongenerátor? Melyiket válaszd?

 
153-10g ózongenerátor ozonegenerator silver 4000  ozonengerator blue 10000 ózonkazettás ózongenerátor ozonegenerator gold 10000 okos ózongenerátor wifi-vel, ózonkazettával

Gyakran ismételt kérdés, hogy mennyivel tud többet a modern, könnyen cserélhető ózonkazettás ózongenerátor a hagyományos, beépített ózonlapossal szemben, ha mindkettőnek ugyanakkora az ózonkibocsátása. Olyan előnyökről beszélhetünk, amelyek hatékonyabb ózonkezelést biztosíthatnak és rendkívüli módon megkönnyítik a készülék karbantartását, több szempontból is. 


Először is tekintsük át, hogy mely elnevezés mit takar.

Mi az ózonlap és az ózonkazetta?

ózonlap 


Az ózongenerátor az ózonlap felületén keletkező apró koronakisülések segítségével állítja elő az ózont a levegő oxigéntartalmát átalakítva. Ez a huzalozott kerámia ózonlap legtöbb esetben az ózongenerátor belsejében, rögzítve található. 

 

ózonkazetta 

Egy szabadalmaztatott megoldás azonban forradalmasította az ózongenerátor kialakítását. Az OZONEGENERATOR készülékek gyártója egy olyan eljárást dolgozott ki, amely már nem igényli, hogy a készülék belsejében fixálva legyen az ózonlap. Az ózonkazetta egy kihúzható rekesz az ózongenerátor aljából, amelyre már gyárilag rá van szerelve az ózonlap. Az újgenerációs OZONEGENERATOR Silver 4000, Blue 10000 és Gold 10000 ezen speciális tulajdonsága miatt, Európa szerte kiemelkedik a többi, első ránézésre kívülről hasonlónak tűnő készülékek közül.
 

Milyen előnyökkel jár az ózonkazettás kialakítás?  


Egyszerűbb karbantartás

Amikor az ózonkezelés zajlik, a készülék belsejében az ózonlap kékes-lilás fénnyel világít. Erről könnyen megbizonyosodhatunk a készülék bekapcsolását követően, a gép elején lévő rácsozat mögé pillantva.

ózonkazetta működés közben 


Amikor az ózonlap természetes módon elkezd elhasználódni, egyre nagyobb területen fekete foltok jelennek meg a lila fény helyett, majd egy idő után nem fog világítani. 

 

Elhasználódott ózonkazetta - csere érett 

Mi okozhat esetleg idő előtti elhasználódást? A rárakódott por és a magas páratartalom. Ekkor a kezelés során már nem termelődhet elegendő ózon. Ennek további jele lehet, ha az eljárást követően az ózon illata már kevésbé érezhető.
 

Hogyan hosszabbítjuk meg az ózonlap élettartamát? Odafigyeléssel és megfelelő karbantartással!
 

Egyrészt érdemes egy páramérővel megbizonyosodni a levegő páratartamáról mielőtt elindítjuk a készüléket, hiszen 65% alatt az ózon jobban ki tudja fejteni hatását. Ezen érték felett azonban az ózonlap és a készülék élettartama is jelentős mértékben lerövidülhet.
 

Másrészt a rendszeres karbantartás is rendkívül fontos lehet a hatékony ózonkezelés érdekében. Érdemes lehet áramtalanítást követően egy enyhén nedves, puha textíliával időnként letörölni, majd teljesen megszárítani az ózonlapot és utána vissza helyezni a készülékbe.  Ez az ózonkazettás modellek esetében igazán egyszerűen megoldható, a beépített ózonlapos készülékeknél a lap cseréhez hasonlóan a készülék külső borítását szükséges leszerelni, így az több teendőt igényel. 


Gyors ózonlap csere


Az ózonlap élettartama, a körülményektől függően 500-1000 munkaóra is lehet. Amikor elhasználódik, a készülék által kibocsátott ózonmennyiség lecsökken vagy teljes mértékben megszűnik, ezért a folyamatos és hatékony ózonkibocsátás érdekében, használattól függően körülbelül évente érdemes kicserélni.

ózongenerátor ózonlap ózonbetét csere     

Egy hagyományos, beépített ózonlapos készülék esetén, ahhoz, hogy hozzá lehessen férni az ózonlaphoz, áramtalanítást követően, a készülék felületén található pár csavart kell kicsavarni és leemelni a fedőlapot. A műanyag rögzítőt kipattintva kell elővigyázatosan, a törékeny kerámia ózonlapot kihúzni a helyéről. Az ózonlap hűtőborda felöli oldalára vékony rétegben hűtőpasztát szükséges felkenni majd nagyon óvatosan a helyére csúsztatni és a rögzítőt rápattintani. Utolsó lépésként pedig a készülék fedelét vissza kell csavarozni.

ózonkazetta - ózonbetét csere    


✅ Az ózonkazettás ózongenerátorok esetében nem szükséges szerszám, hűtőpaszta és kis műszaki érzék sem az ózonlap cseréhez. Elegendő pár mozdulat. Az áramtalanítást követően egyszerűen az ózonkazettát ki kell húzni készülékből, nagyjából két mozdulattal, pár másodperc alatt, majd visszakattintani az új kazettát a készülékbe. Gyors, egyszerű, mindenki számára egyszerűen elvégezhető.


 


 

Kiemelkedő hatásfok

✅ Az ózonkazettás ózongenerátorok kiemelkedő előnye a könnyű karbantartás és rendkívül gyors cserélhetőségen túl, a továbbfejleszett hűtési rendszer, amely lehetővé teszi az erősebb ventilátor működést, a nagyobb teljesítményt, a kezelt terület nagyságát illetően. 


Ezt a hatékonyságot kiválóan szemléltetik a következő adatok. Amíg például a 153-10g, 10000 mg/h ózonibocsátásra képes beépített ózonlapos készülékkel 138 m2-es, addig az ugyanekkora ózonkibocsátásra képes ózonkazettás OZONEGENERATOR Blue 10000 készülékkel 225 m2-es helyiség kezelhető.  


Prémium minőség


A prémium minőségű jellegzetességnek köszönhetően a továbbfejlesztett, ózonkazettás OZONEGENERATOR készülékek óriási népszerűségre tettek szert a könnyű kezelhetőség, a masszív kialakítás, és megnövelt teljesítménynek köszönhetően. Az ózon komplex hatása ezzel a módszerrel még jobban kiaknázható otthon, munkahelyeket és autóban egyaránt. 

 

Ezen könnyen hordozható, praktikus ózongenerátorokra 3 év garancia, 30 nap pénzvisszafizetlési garancia és ingyenes szállítás vonatkozik az OZONEGENERATOR.hu importőri oldalon, hogy bátran kipróbálhatóak legyenek a felmerült problémák megoldására. 
 A könnyebb megkülönböztetés érdekében az ózonkazettás ózongenerátorok termékfotóján, a készülék mellé helyezett ózonkazetta szemlélteti a kialakítás módját. (Az ózongenerátor mellett szereplő ózonkazetta a készülék tartozéka.)

Válaszd ki készüléked:

Rendezés:

További kérdésed van?


Melyik ózongenerátort válaszd? További információkat szeretnél? Keress minket bizalommal a 06 62 202 303 telefonszámon munkanapokon hétfőtől péntekig 8:00 - 16:00 köszött és segítünk neked, válaszolunk a kérdéseidre!
 

kapcsolat 

kapcsolat  Kapcsolat

 


Az ózongenerátor - biocid célra - a biocid termékek engedélyezésének és forgalomba hozatalának egyes szabályairól szóló 316/2013. (VIII. 28.) Korm. rendelet 24/A. § értelmében az országos tisztifőorvos által kiadott engedély alapján hozható forgalomba és használható fel. A gyártó és forgalmazó semmilyen módon nem utal arra, és elzárkózik attól, hogy az általa forgalmazott ózongenerátor készülékek a fenti követelménynek megfelelnek és nem ajánlja a készülékek biocid célra való használatát. A gyártó és forgalmazó ózongenerátort biocid célra nem hoz forgalomba, nem értékesít, kizárólag szagtalanítási célból kínálja termékeit, illetve semmilyen felelősségen nem vállal az ózon gáz és ózongenerátor készülék használatából vagy a szakszerűtlen, nem jogszabály szerinti alkalmazásból adódó bármilyen jellegű büntetésért, kárért vagy hátrányért.

Előfordulhat, hogy a weboldalon található cikkek a megjelenésük időpontja miatt, a jogi háttér vagy a piaci helyzet megváltozása miatt már nem időszerűek vagy tévesek. A cikkek csak általánosan fejtik ki az ózon gáz hatását és ózongenerátor használatát, amely a megfelelő engedéllyel rendelkező készülékek esetében lehet helytálló. A cikkek tartalmáért cégünk felelősséget nem vállal. Mindig tájékozódjon az aktuális jogi szabályokról!