Barion Pixel
Kategóriák

Karbantartás

 
Ne használja a készüléket a megengedett időintervallumnál hosszabb ideig, és ne kezdjen azonnali újabb kezelést, míg a készülék le nem hűlt (kb. 45 perc), mert a készülék időszakos (nem folyamatos) ózonkezelésre lett kifejlesztve! Valamint 1 percnél kevesebb ideig se használja a készüléket! Ellenkező esetben ez megrövidíti az ózongenerátor élettartamát vagy akár meg is hibásodhat, így a garanciáját elveszti a készülék!


A KÉSZÜLÉK TÁROLÁSA

Kérjük NE használja és tárolja az ózongenerátort az alábbi módokon, helyeken:
 • Nyirkos és nedves környezetben
 • Poros helyen
 • Napfénynek kitéve
 • 40 °C hőmérséklet felett
 • 75 %-os páratartalom felett
 • Korrozív gázos légtérben

Ellenkező esetben ezek megrövidítik az ózongenerátor élettartamát vagy akár meg is hibásodhat, így a garanciáját elveszti a készülék!
Ha a használat során vagy álló helyzetében a készülék rácsozatát por takarja azt egy enyhén nedves törlőronggyal törölje le, és várja míg megszárad, csak azután használja újra a készüléket.
Amennyiben huzamosabb ideig nem használja a készüléket, kérjük kapcsolja ki főkapcsolóval és áramtalanítsa azt (húzza ki a konnektorból).

A készülék elzárva és gyermekek számára hozzáférhetetlen helyen tartandó!
 
 
ÓZONLAP / ÓZONKAZETTA CSERÉJE:


>> AZ ÓZONLAP ÉS AZOK CSERÉJE

Az ózongenerátornak alap tartozéka a használathoz szükséges ózonlap mennyiség, melyet vagy már behelyezve a készülékbe vagy a csomagolásban talál külön csomagolva.

Az ózon termeléséről a készülékben található ózonlapok gondoskodnak. Ezek az ózonlapok idővel a korrózió, az ívkisülés miatti kopás következtében elhasználódnak, így a készülék kibocsátott ózonmennyisége lecsökken. A folyamatos és hatékony ózonkibocsátás érdekében, használattól függően félévente, évente ajánlatos ellenőrizni az ózonlapokat és szükség esetén cserélni.
 
Az ózonlapok készülék típusonként eltérhetnek mind méretben, mind kialakításban (ahogy a lentebb látható képeken is látható)!
Az ózonlap elhasználódását a kezelés utáni jellegzetes ózonillat intenzitásának csökkenése jelzi. Használaton kívül a lapok használhatósága nem csökken.
 
   
 
 
 1. Áramtalanítsa a készüléket (húzza ki a konnektorból)!
 2. Csavarhúzó segítségével távolítsa el a csavarokat készülék burkolatából, így az levehetővé válik.
 3. A műanyag rögzítőt kipattintva, húzza ki az elhasznált ózonlapot a helyéről.
 4. Az új ózonlap hűtőborda felőli oldalára vékony rétegben kenjen fel hűtőpasztát a megégés elkerülése érdekében.
 5. Helyezze be az új ózonlapot, és pattintsa vissza a műanyag rögzítőt.
 6. Helyezze vissza a burkolatot és csavarja vissza a csavarokat amelyeket a folyamat elején távolított el.

Ózonlapok beszerzéséhez kérjük vegye fel a kapcsolatot eladójával, vagy a termék forgalmazójával.>> AZ ÓZONKAZETTA ÉS ANNAK CSERÉJE

Az ózongenerátornak alap tartozéka a használathoz szükséges ózonkazetta, melyet vagy már behelyezve a készülékbe vagy a csomagolásban talál külön csomagolva.

Az ózon termeléséről a készülékben található ózonkazettában levő ózonlap gondoskodik. Ezek az ózonlapok idővel a korrózió, az ívkisülés miatti kopás következtében elhasználódnak, így a készülék kibocsátott ózonmennyisége lecsökken. A folyamatos és hatékony ózonkibocsátás érdekében, használattól függően félévente, évente ajánlatos ellenőrizni az ózonlapokat és szükség esetén cserélni.
 
Ezek az ózonkazetták készülék típusonként eltérhetnek mind méretben, mind kialakításban (ahogy a lentebb látható képeken is látható)!
Az ózonlap elhasználódását a kezelés utáni jellegzetes ózonillat intenzitásának csökkenése jelzi. Használaton kívül a lapok használhatósága nem csökken.
 
  

1. Áramtalanítsa a készüléket (húzza ki a konnektorból)!
2. A készülék alján található ózonkazetta két biztosítófülét nyomja össze.
3. Húzza ki az ózonkazettát a készülékből.
4. Helyezze be az új ózonkazettát.
5. Bizonyosodjon meg, hogy az ózonkazetta biztosítófülei bepattantak-e a helyükre.

Ózonkazetta beszerzéséhez kérjük vegye fel a kapcsolatot eladójával, vagy a termék forgalmazójával.>> A HOME 360 TÍPUSÚ KÉSZÜLÉK ÓZONLAPJAI, SZŰRŐI ÉS AZOK CSERÉJE

Az készüléknek alap tartozéka a használathoz szükséges ózonlap mennyiség valamint a szűrők, melyet vagy már behelyezve a készülékbe vagy a csomagolásban talál külön csomagolva.

A készülék megfelelő működéshez rendszeres, időszakos karbantartás szükséges. Erősen szennyezett környezetben a készülék szűrői hamarabb lekoszolódnak (tönkremehetnek), akár 1 hónapon belül is. Az itt található főbb karbantartási feladatokat el kell végezni, hogy a készülék a legjobb teljesítménnyel tudjon működni.

Az ózon termeléséről a készülékben található ózonlapok gondoskodnak. Ezek az ózonlapok idővel elhasználódnak (korrózió, ívkisülés miatti kopás), így a készülék kibocsátott ózonmennyisége lecsökken, ezért a folyamatos és hatékony ózonkibocsátás miatt, használattól függően félévente, évente ki kell cserélni az ózonlapokat. Az ózonlap elhasználódását a kezelés utáni jellegzetes ózonillat intenzitásának csökkenése jelzi. Használaton kívül a lapok használhatósága nem csökken.
 


 
 1. Áramtalanítsa a készüléket (húzza ki a konnektorból) és kapcsolja le a főkapcsolót!
 2. Nyomja le a két biztosító fület lefelé, és buktassa ki a hátsó rácsot. (e,)
 3. A szűrők tetején elhelyezett kis szalag segítségével vegye ki a HEPA (d,)-, a karbon (c,)- és fotókatalitikus szűrőket (b,).
 4. A kis dobozban található két ózonlapot (a,) helyezze be a készülékbe (ügyeljen arra, hogy a lapok ne érjék el a forgó ventilátort). A maximális teljesítmény elérése miatt az ózonalapokat meleg vízben meg kell mosni. A behelyezés előtt meg kell szárítani őket!
 5. Helyezze vissza az összes szűrőt ugyanabban a sorrendben ahogyan a készülékben voltak, majd helyezze vissza a hátsó rácsot is. Helyezze el a készüléket, majd csatlakoztassa a hálózati aljzatba.

Ózonlapok és a szűrők beszerzéséhez kérjük vegye fel a kapcsolatot eladójával, vagy a termék forgalmazójával.


A HOME 360 TÍPUSÚ KÉSZÜLÉK ELÜLSŐ RÁCSÁNAK TISZTÍTÁSA
 
 1. Áramtalanítsa a készüléket (húzza ki a konnektorból) és kapcsolja le a főkapcsolót!
 2. Az elülső rács alsó részét pattintsa ki a helyéről.
 3. Amikor a retesz felszabadítja az előlapot, akkor emelje a hűtőrácsot kb. 30°-os szögbe.
 4. A rács párhuzamos mozgatásával távolítsa el azt.

Törölje le a ventilátor lapátjait és a hűtőrácsot egy enyhén nedves ruhával vagy ronggyal. Addig ne helyezze áram alá a készüléke, amíg a ventilátor és a tisztított felületek tökéletesen meg nem száradtak! A ventilátor nem igényel speciális karbantartást, ha nyikorogni kezd, egy csepp finom gépolajat kell cseppenteni a ventilátor tengelyéhez.

A tisztítás után az elülső rács visszahelyezéséhez előbb a rács pozicionáló tüskéit kell helyezni az előlapi nyílásának felső részén található pozicionáló résekbe. Nyomja meg az elülső rács alját, és helyezze (pattintsa) vissza a rácsot.A BIZTOSÍTÉKTARTÓ

A készülékben található biztosíték zárlat esetén leold, ami a hálózati kábelkivezetés melletti rekeszben található. Ellenőrzés előtt feltétlenül áramtalanítsa a készüléket!
Vegye ki a biztosíték tartót a kis biztosítófül segítségével pattintsa ki és egyenesen húzza ki a tartót. Javítás, ellenőrzés után és ha szükséges cserélje azt pont ugyanakkorára, mint amekkora abban volt. Plusz tartalék biztosítékot talál a tartóban.

 


HIBAELHÁRÍTÁSI ÚTMUTATÓ

1. Nem működik a készülék:
 • Ellenőrizze, hogy bedugta-e a készüléket a konnektorba.
 • Ellenőrizze, hogy a készülék vezetékének csatlakozója teljesen be van-e tolva a készülék hátuljába.
 • Ellenőrizze, hogy a konnektor képes megfelelő teljesítményt leadni.
 • Ellenőrizze, hogy a biztosíték nem oldott-e le.
 • Ellenőrizze, hogy a biztosítéktartó ház fedele megfelelően illeszkedik-e.

2. A ventilátor működik, de a készülék nem termel ózont:
 • Ellenőrizze a készülékben található ózonlapokat. Ha azok repedtek vagy töröttek, esetleg elhasználódtak, akkor ki kell cserélni őket.
 • Ha az ózonlapok megfelelőek és továbbra sem termelődik ózongáz, akkor a készülék szervizelésre szorul.

3. A készülékből égett szag jön, nagyokat szikrázik:
 • Áramtalanítsa a készüléket (húzza ki a konnektorból)!
 • Vegye ki és tisztítsa meg az ózonlapokat, majd száradás után helyezze vissza azokat.
 • Ha a probléma továbbra is fennáll, akkor cserélje az ózonlapo(ka)t/ózonkazettát.
 • Ha az ózonlap(ok)/ózonkazetta cseréje után sem szűnik meg a probléma, akkor a készülék szervizelésre szorul.

4. A levegőáramlás korlátozott (nem elég jól fúj a készülék):
 • Tisztítsa meg az elülső és hátsó rácsokat.
 • Tisztítsa meg vagy cserélje ki a szűrőket ha az található a készülékben.
 • Tegye távolabb a készüléket bármilyen akadálytól, hogy azon megfelelően áramolhasson keresztül a levegő.
Rendezés: