Barion Pixel
Kategóriák

Az ózongenerátor használata

Az ózonkezelésről röviden
  

Az ózongenerátorral történő ózonkezelés ma már igen elterjedt átfogó eljárás. Napjainkban számos területen alkalmazzák. Praktikus módszer, hiszen az ózon még azokat a felületeket is eléri, amelyeket hagyományos módszerekkel nem lehet. Átjárja még a textil szöveteit is, a függönyt, szőnyeget, kanapét, matracokat is. 
 

 

Hol használható az ózongenerátor?
 

szobai ózongenerátor - ozonegenerator silver 4000    

Ózongenerátor használata raktárban   ózongenerátor autóba - ozonegenerator silver 4000  

 

Mindenhol, ahol szükséges egy komplex kezelés biztosítása.

 Például:   

► Otthonra a hálószobába, nappaliba, konyhába...
► Autó klímarendszer, utastér és raktér átfogó kezeléséhez

► Pl. Dohos és dohányfüst kellemetlen szagának eltüntetésére otthon és autóban egyaránt.
Orvosi várók, rendelőkben
Vendéglátó egységekben
Sportlétesítmény öltözőiben
Borászatban
Méhészetben

 

Ózongenerátor felhasználási területe kimeríthetetlen, mai világba nincs olyan háztartás, intézmény, ahol ne tudnák kihasználni az ózonos kezelés előnyeit.

Az elmúlt évek során rengeteg cikk jelent már meg arról, hogy hol és miként kezdték el alkalmazni az ózon erejét pl. mentőautókban, egészségügyi és oktatási intézetekben...

Az ózongenerátor használata videón bemutatva
 


 

Az ózongenerátor használatának lépései
 

1. Szüntesd meg a szagforrásokat (kosz, szemét, stb.)!

2. Távolíts el minden élőlényt (emberek, állatok, növények.) a kezelt területről, mert az időszakos ózonkezelés közben a nagy mennyiségű ózon közvetlen belégzése káros és irritáló lehet az élőlényeknek. Továbbá távolíts el minden kényes anyagot a kezelni kívánt területről (pl. olaj festmények és speciális szövetek, gumi származékok) melyekben esetleg kárt okozhat az ózonos kezelés. Ezeknél érdemes egy kisebb, illetve rövid ideig tartó használattal megbizonyosodni, hogy nincs károsító hatása az adott tárgyra vagy eszközre.

3. Zárd le a kezelni kívánt területet! Zárható helyiségek esetében ajtókat és ablakokat. Érdemes minél zártabb területet létrehozni, hogy az ózongáz bent maradva hatékonyabban kifejthesse hatását.

4. Vedd ki a készüléket és annak összes tartozékát a dobozából.

5. Olvasd végig figyelmesen a használati útmutatót.

6. Helyezd a készüléket egy olyan felületre amely száraz, sík, vízszintes és stabil.

7. Helyezd el az ózongenerátort a legerősebb szagforráshoz közel, figyelj arra, hogy a levegő át tudjon áramolni a készüléken (ne takard le és zárd el a ventilátor útját és az ózon kimeneti részét)! Nagyobb helyiségek kezelésekor ajánlatos kisebb részterületekre bontani a kezelésre szoruló területet és külön-külön alkalmazni az eszközt (pl. szobánként, helyiségenként).

8. Csatlakoztasd a tápkábelt a hálózati kivezetésbe a készüléken, majd dugd be a konnektorba.

9. Állítsd be az ózongenerátor időzítőjét a kívánt értékre és hagyd el a járművet, helyiséget! Egyszerre maximum annyi ideig tudod használni az ózongenerátort, ameddig az időzítője engedi! Ha szükséges további kezelés, akkor kérjük várj kb. 30 percet, mielőtt újra indítanád a készüléket, ellenkező esetben ez megrövidíti az ózongenerátor élettartamát vagy akár meg is hibásodhat.

10. A beállított idő lejárta után vagy miután a kezelés véget ért, várj legalább 30 percet, mielőtt beszállsz az autóba vagy bemész a helyiségbe! Ennyi idő kell ugyanis ahhoz, hogy a kezelés alatt kibocsátott ózon semlegesítődjön.

11. Szellőztesd ki alaposan a kezelt területet az ajtók és ablakok kinyitásával, hogy a még le nem bomlott ózongáz szabadon távozhasson.

12. Ha további kezelés szükséges (pl. nem szűntek meg teljesen a szagok), akkor kérjük ismételd meg a folyamatot, miután a készülék lehűlt.

13. Ha nem szükséges további kezelés, akkor a készüléket kérjük kapcsold ki és áramtalanítsd azt (húzd ki a konnektorból).
 

Mennyi ideig használd az ózongenerátort?


A következő táblázatokban megtalálod az általános célú felhasználáshoz szükséges minimum időtartamokat, az ózongenerátorok és a kezelt terek alapterületének függvényében.
 
Komolyabb problémáknál intenzívebb kezelés szükséges, amelyet magasabb ózonkoncentrációval érhetsz el. Ezt a táblázatban található értéknél hosszabb ózonkezelés tud biztosítani. Amennyiben ez se lenne elég, a használati útmutatóban leírtak szerinti használat mellett, akkor emelheted a kezelések gyakoriságát, csökkentheted a két kezelés között eltelt időt. 

Ez a táblázat segít neked az ózongenerátor kiválasztásában is. Amennyiben még további tanácsra lenne szükséged, kérd bátran ügyfélszolgálatunk segítségét. 


 
 

Melyik ózongenerátort válaszd - hogyan használd    

 

 

Mennyi ideig használható egy ózonlap?

 
 

Megfelelő használat és körülmények esetén az ózonlap élettartam rendkívül hosszú akár 500-1000 munkaóra is lehet. Amire érdemes odafigyelni, az a rendszeres karbantartás és a levegő páratartama. 65% alatti páratartalom esetén az ózon hatékonyabban fejti ki hatását. E feletti páratartalom esetén nem ajánlott a készülék bekapcsolása, mert lerövidítheti az ózonlap élettartamát is. Ezzel a kis odafigyeléssel különösen hosszú élettartalomra számíthatsz.
 

Ózongenerátor használati utasítás


Az ózongenerátor használati utasításában még bővebben tájékozódhatsz a készülék alkalmazásáról. Minden készülék dobozában megtalálhatod illetve a termékoldalakra kattintva le is tudod tölteni az adott készülékhez tartozó használati útmutatót.


 
 

Még több információra lenne szükséged?

 

Kérdésed lenne az ózongenerátor használatáról? Nem tudod, hogy melyik készüléket válaszd? Tanácstalan vagy?

Hívd ügyfélszolgálatunkat bizalommal, segítünk Neked!

 

kapcsolat     Kapcsolat


 

Rendezés:


 


Az ózongenerátor - biocid célra - a biocid termékek engedélyezésének és forgalomba hozatalának egyes szabályairól szóló 316/2013. (VIII. 28.) Korm. rendelet 24/A. § értelmében az országos tisztifőorvos által kiadott engedély alapján hozható forgalomba és használható fel. A gyártó és forgalmazó semmilyen módon nem utal arra, és elzárkózik attól, hogy az általa forgalmazott ózongenerátor készülékek a fenti követelménynek megfelelnek és nem ajánlja a készülékek biocid célra való használatát. A gyártó és forgalmazó ózongenerátort biocid célra nem hoz forgalomba, nem értékesít, kizárólag szagtalanítási célból kínálja termékeit, illetve semmilyen felelősséget nem vállal az ózon gáz és ózongenerátor készülék használatából vagy a szakszerűtlen, nem jogszabály szerinti alkalmazásból adódó bármilyen jellegű büntetésért, kárért vagy hátrányért. 

A fenti cikkek megjelenésének időpontja miatt előfordulhat, hogy a jogi háttér vagy a piaci helyzet megváltozása miatt már nem időszerű vagy téves. A cikk csak általánosan fejti ki az ózon gáz hatását és ózongenerátor használatát, amely a megfelelő engedéllyel rendelkező készülékek esetében lehet helytálló. A cikk tartalmáért cégünk felelősséget nem vállal. Mindig tájékozódjon az aktuális jogi szabályokról!