Barion Pixel
Kategóriák

Mitől Antiviral légtisztító az AIR2FRESH?

   
Az AIR2FRESH légtisztítók ANTIVIRAL tulajdonságának megértéséhez fontos kicsit elemezni a hagyományos HEPA H13 szűrők védelmi funkcióját. A HEPA szűrőt eredetileg a NASA fejlesztette ki, de immáron bárki számára elérhető. A HEPA H13 szűrő képes kiszűrni a levegőben található részecskék 99,97%-át, egészen 0.3 mikron méretig (0.3 mikron= 0.0003000000 mm).

 

HEPA H13 szűrőbetét légtisztítóba
 

  
 

Hogy mit is jelent a gyakorlatban ez a hatékonyság?
 

Vessük össze a levegőben keringő veszélyt jelentő elemek tulajdonságával:
 

 
vírus
baktérium
gombaspóra
pollen
növényi spórák
poratka
por
állatszőr
bőrpehely
cigarettafüst
textilszálak
köd
   

A fent bemutatott részecskék közül fontos külön figyelmet fordítani a vírusokra, hiszen jelentős részük kisebb, mint 0.3 mikron (0.3 mikron = 0.0003 milliméter). Ezek a parányi kórokozók a HEPA szűrőn nehezen akadnának fenn, ezért a modern csúcstechnológiának és korunk elvárásaira válaszolva, az AIR2FRESH készülékek gyártója létrehozta az ANTIVIRAL védelmi elemmel kiegészített szűrési eljárást.

Az ANTIVIRAL hatás a különleges réz- és ezüstionos technológiának köszönhető, amely a 0.3 mikronnál kisebb vírus- és baktérium molekulákkal is képes felvenni a harcot.

 

ezüstion hatása - légtisztító

Ezüstionos légtisztító hatása

Mit is jelent ez a gyakorlatban?

  • A legfrissebb kutatások bebizonyították, hogy a réz- és ezüstionok baktérium- és vírusölő tulajdonságokkal rendelkeznek. Képesek életképtelenné tenni a SARS, a H7N9 (madárinfluenza, koronavírus), a H1N1 (légúti influenza vírus) és egyéb vírusokat.
  • Súlyosan károsítják a mikroorganizmusok sejt membránját, amely felszakadhat és citoplazmatikus (sejtfolyadék, amelyben megtalálhatók a sejtszervecskék) szivárgás következhet be, amelynek során a mikroorganizmus elpusztul

antiviral hatás légtisztítóban
    

  
Az Antivirális hatást egyes készülékekben TOVÁBB FOKOZTUK!

A még erőteljesebb védelem érdekében az Expert 40 és Ultimate 55 készülékeinkben UV-C fény is található. Így, a szűrőbetéteken esetlegesen áthaladó vagy azokon megtapadó, apró vírusokkal, baktériumokkal és egyéb kórokozókkal is felveheted a harcot! 

UV-C fény: az úgynevezett kis hullámhosszú vagy germicid sugárzás, ami 200 és 280 nm közti tartományban található. Az UV-C az egyik legerősebb sterilizáló, fertőtlenítő, baktériumölő fény. Hatékony megoldás a gombák, baktériumok, vírusok ellen, ugyanis legnagyobb előnye, hogy nem tudnak a mikroorganizmusok ellenállóvá válni a kezelés ellen. Az UV-C sugárzás megfelelő alkalmazással elpusztítja a leggyakrabban előforduló vírusokat is, mint például a SARS, Influenza, vagy akár a különböző koronavírusok (forrás: uvchungary.eu). Manapság az UV-C fényt már az egészségügy számos területén használják az orvosi eszközök, munkaterületek és helyiségek levegőjének fertőtlenítésére (forrás: nnk.gov.hu). A germicid, azaz baktériumölő kifejezés arra utal, hogy megsérti a kórokozók DNS-ét, így akadályozva meg a szaporodásukat. Emellett más sejt alkotóelemet is roncsol, gyakorlatilag elpusztítva ezeket a mikroorganizmusokat. (forrás: bioegeszsegesszepseg.hu)


  

  
Válaszd a magas fokú védelmet és tisztítsd a beltéri levegőt AIR2FRESH légtisztítókkal:

Rendezés: