Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelvünk értelmében. Bővebben a vásárlási és használati feltételeinkben olvashatsz róla. Engedélyezem
Menü

UV-C készülékek, germicid lámpák az importőrtől

Szabadulj meg a kórokozóktól percek alatt, vegyszermentesen!

 

                      


   Adódnak olyan helyzetek, amikor 
nincs idő vagy lehetőség megfelelően kiszellőztetni az ózonkezelést követően.

 

  

Az orvosi rendelőben két beteg között pár perc telik el? 
Két tárgyalóban egymást követik a megbeszélések?
Ilyen és hasonló esetekre nyújthat számodra is megoldást az ózonmentes UV-C technológia.

Rendezés:
Nézet:

 

Röviden az UV-C fényről


Az ibolyántúli, ultraibolya vagy ultraviola sugárzás (röviden UV-sugárzás) a látható fénynél (400-780 nanométer) kisebb, de a röntgensugárzásnál (0,01–100 nanométer) nagyobb hullámhosszúságú, a 180–400 nanométeres tartományba eső elektromágneses sugárzás.

Az ibolyántúli sugárzás legnagyobb természetes forrása a Nap, de más módon is keletkezhet, és mesterségesen is előállítható. Az UV-fényt az 1800-as évek végén fedezték fel, melynek négy típusát különbözteti meg a tudomány:

•    UV-A (315-400 nm) 
•    UV-B (280-315 nm) 
•    UV-C (200-280 nm) 
•    UV-vákuum (100-200 nm)

 

   

 


Ismerd meg az UV-C fény drasztikus fertőtlenítő erejét!

 

Az UV-C technológia 100%-ban vegyszermentes! Az UV-C fény az úgynevezett kis hullámhosszú vagy germicid sugárzás, ami 200 és 280 nm (100 nm = 0,0001 mm) közti tartományban található. A 250 nm hullámhossz alatt működő UV-C lámpák ózongázt is bocsátanak ki, a körülöttük levő levegő kémiai szétbontásával. Így azok használata után szükséges a kezelt helyiséget szellőztetni is minimum fél órát. A 250 nm hullámhossz feletti készülékek azonban már nem termelnek ózongázt. (forrás: wikipedia.org)

Az UV2CLEAN készülékek 253,7 nm-es hullámhosszon működnek, melynek köszönhetően ózonkibocsátás nélkül kiválóan felveszik a harcot a baktériumok, vírusok, gombák, szagok ellen a levegőben és a felületeken.

 

Az UV-C fény hatékony megoldás a gombák, baktériumok, vírusok ellen, ugyanis legnagyobb előnye, hogy nem tudnak a mikroorganizmusok ellenállóvá válni a kezelés ellen. Az UV-C sugárzás megfelelő alkalmazással elpusztítja a leggyakrabban előforduló vírusokat is, mint például a SARS, Influenza, vagy akár a különböző koronavírusokat is (forrás: uvchungary.eu). 

 

 

Bizonyított hatékonyság

 

Manapság az UV-C fényt már az egészségügy számos területén használják az orvosi eszközök, munkaterületek és helyiségek levegőjének fertőtlenítésére (forrás: nnk.gov.hu). A germicid, azaz baktériumölő kifejezés arra utal, hogy megsérti a kórokozók DNS-ét, így akadályozva meg a szaporodásukat. Emellett más sejt alkotóelemet is roncsol, gyakorlatilag elpusztítva ezeket a mikroorganizmusokat. (forrás: bioegeszsegesszepseg.hu)

forrás: bioegeszsegesszepseg.hu

 

Az UV ereje bevethető az élelmiszeriparban is, hiszen hatékonyan kezeli a felületeket és a légtérben szálló mikróbákat. Az amerikai FDA (Élelmiszer- és Gyógyszer Engedélyeztetési Hivatal) jóváhagyta az UV-C fény használatát az élelmiszerek kezeléséhez is. (forrás: fda.gov)

Ezt a technológiát az már 1900-as évek elejétől alkalmazzák víztisztításra is. Hazánkban több város, köztük Budapest ivóvizét is UV-C lámpákkal kezelik. (forrás: vizmuvek.hu)

 

Az UV2CLEAN készülékeket olyan területekre javasoljuk, ahol rövid idő áll rendelkezésre a higiénia megteremtésére.