Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelvünk értelmében. Bővebben a vásárlási és használati feltételeinkben olvashatsz róla. Engedélyezem
Menü

UV-C készülékek, germicid lámpák az importőrtől

Szabadulj meg a kórokozóktól percek alatt, vegyszermentesen!

 

                      


   Adódnak olyan helyzetek, amikor 
nincs idő vagy lehetőség megfelelően kiszellőztetni az ózonkezelést követően.

 

  

Az orvosi rendelőben két beteg között pár perc telik el? 
A tárgyalóban egymást követik a megbeszélések?
Ilyen és hasonló esetekre nyújthat számodra is megoldást az ózonmentes UV-C technológia.

Rendezés:
Nézet:

 

Röviden az UV-C fényről


Az ibolyántúli, ultraibolya vagy ultraviola sugárzás (röviden UV-sugárzás) a látható fénynél (400-780 nanométer) kisebb, de a röntgensugárzásnál (0,01–100 nanométer) nagyobb hullámhosszúságú, a 180–400 nanométeres tartományba eső elektromágneses sugárzás.

Az ibolyántúli sugárzás legnagyobb természetes forrása a Nap, de más módon is keletkezhet, és mesterségesen is előállítható. Az UV-fényt az 1800-as évek végén fedezték fel, melynek négy típusát különbözteti meg a tudomány:

•    UV-A (315-400 nm) 
•    UV-B (280-315 nm) 
•    UV-C (200-280 nm) 
•    UV-vákuum (100-200 nm)

 

   

 


Ismerd meg az UV-C fény drasztikus fertőtlenítő erejét!

 

Az UV-C technológia 100%-ban vegyszermentes! Az UV-C fény az úgynevezett kis hullámhosszú vagy germicid sugárzás, ami 200 és 280 nm (100 nm = 0,0001 mm) közti tartományban található. A 250 nm hullámhossz alatt működő UV-C lámpák ózongázt is bocsátanak ki, a körülöttük levő levegő kémiai szétbontásával. Így azok használata után szükséges a kezelt helyiséget szellőztetni is minimum fél órát. A 250 nm hullámhossz feletti készülékek azonban már nem termelnek ózongázt. (forrás: wikipedia.org)

Az UV2CLEAN készülékek 253,7 nm-es hullámhosszon működnek, melynek köszönhetően ózonkibocsátás nélkül kiválóan felveszik a harcot a baktériumok, vírusok, gombák, szagok ellen a levegőben és a felületeken.

 

Az UV-C fény hatékony megoldás a gombák, baktériumok, vírusok ellen, ugyanis legnagyobb előnye, hogy nem tudnak a mikroorganizmusok ellenállóvá válni a kezelés ellen. Az UV-C sugárzás megfelelő alkalmazással elpusztítja a leggyakrabban előforduló vírusokat is, mint például a SARS, Influenza, vagy akár a különböző koronavírusokat is (forrás: uvchungary.eu). 

 

 

Bizonyított hatékonyság

 

Manapság az UV-C fényt már az egészségügy számos területén használják az orvosi eszközök, munkaterületek és helyiségek levegőjének fertőtlenítésére (forrás: nnk.gov.hu). A germicid, azaz baktériumölő kifejezés arra utal, hogy megsérti a kórokozók DNS-ét, így akadályozva meg a szaporodásukat. Emellett más sejt alkotóelemet is roncsol, gyakorlatilag elpusztítva ezeket a mikroorganizmusokat. (forrás: bioegeszsegesszepseg.hu)

forrás: bioegeszsegesszepseg.hu

 

Az UV ereje bevethető az élelmiszeriparban is, hiszen hatékonyan kezeli a felületeket és a légtérben szálló mikróbákat. Az amerikai FDA (Élelmiszer- és Gyógyszer Engedélyeztetési Hivatal) jóváhagyta az UV-C fény használatát az élelmiszerek kezeléséhez is. (forrás: fda.gov)

Ezt a technológiát az már 1900-as évek elejétől alkalmazzák víztisztításra is. Hazánkban több város, köztük Budapest ivóvizét is UV-C lámpákkal kezelik. (forrás: vizmuvek.hu)

 

Az UV2CLEAN készülékeket olyan területekre javasoljuk, ahol rövid idő áll rendelkezésre a higiénia megteremtésére.