Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelvünk értelmében. Bővebben a vásárlási és használati feltételeinkben olvashatsz róla. Engedélyezem
Menü

Vendéglátásba - UV-c lámpák használata szállodákban, éttermekben

A vendéglátás területén fontos kiemelt figyelmet fordítani a felültet- és léghigiéniára. Kiemelten a járványhelyzetben lehet hasznos, ha a megszokott takarítási és fertőtlenítési eljárást kiegészítjük olyan megoldásokkal, melyek drasztikusan képesek eltávolítani a levegőben terjengő és a látható, gyakran használt felületeken megtapadt kórokozókat. Erre nyújt gyors és hatékony megoldást az UV-C fény ereje.

  • Az éttermekben főként a konyhában, pultban lehet hasznos egy UV-C készülék, de használhatjuk a vendégtér gyors fertőtlenítésére is, hogy az esetlegesen behozott kórokozókat hatékonyan eltávolítsuk a levegőből és a felületekről.
  • A hotelek esetében is javasolt kiegészíteni a takarítási folyamatot egy rövid uv-c kezeléssel, mivel így fokozottabb lég- és felülethigiéniát tudunk biztosítani a vendégek részére, ami nem utolsó sorban pozitív véleménnyel és egyfajta biztonságérzettel töltheti el az ott megszálló vendégeket (főként járványhelyzetben).
     

   

 

Az vendéglátóiparban szintén javasolt fertőtlenítési eljárás még az ózongenerátorok használata is, mely számos helyen bizonyította már hatékonyságát. Az ózongenerátor és az UV-C készülék alkalmazását kombinálhatjuk is a maximális higiénia megteremtése céljából. Az ózon átjárja az egész helyiséget, eljut a nehezen elérhető felületekhez is, még a textíliákat is átjárja. Amikor rövid idő áll rendelkezésünkre a látható felületek és a légtér fertőtlenítésére, akkor vessük be az UV-C fény erejét, az ózongenerátorokat pedig használjuk, mikor van idő megvárni az ózon lebomlását és a javasolt szellőztetést a kezelést követően. Az UV-C fény ereje percek alatt is hatékonyan képes felvenni a harcot a kórokozók ellen, így biztosítva a higiéniát a levegőben és a látható felületeken. A folyamatos léghigiénia fenntartására pedig javasolt egy légtisztító készülék folyamatos alkalmazása.

 

Ismerd meg az UV-C fény drasztikus fertőtlenítő erejét!

Az UV-C technológia 100%-ban vegyszermentes. Az UV-C fény vagy germicid sugárzás, a 200 és 280 nm (100 nm = 0,0001 mm) közti tartományban található. Az úgynevezett kis hullámhosszú sugárzás legnagyobb előnye, hogy megsérti a kórokozók DNS-ét, így akadályozva meg a szaporodásukat. Az UV-C fény hatékony megoldás a gombák, baktériumok, vírusok ellen, ugyanis nem tudnak a mikroorganizmusok ellenállóvá válni a kezelés ellen. Az UV-C sugárzás tehát minden esetben elpusztítja a leggyakrabban előforduló vírusokat, úgymint az SARS, Influenza, vagy akár a különböző koronavírusokat is (forrás: uvchungary.eu). 

A 250 nm hullámhossz alatt működő UV-C lámpák ózongázt is bocsátanak ki, a körülöttük levő levegő kémiai szétbontásával. Így azok használata után szükséges a kezelt helyiséget szellőztetni is minimum fél órát. A 250 nm hullámhossz feletti készülékek azonban már nem termelnek ózongázt. (forrás: wikipedia.org)  Az UV2CLEAN készülékek 253,7 nm-es hullámhosszon működnek, melynek köszönhetően ózonkibocsátás nélkül kiválóan felveszik a harcot a baktériumok, vírusok, gombák, szagok ellen a levegőben és a felületeken.  

 

Számos területen már bizonyította hatását

Manapság az UV-C fényt már az egészségügy számos területén használják az orvosi eszközök, munkaterületek és helyiségek levegőjének fertőtlenítésére (forrás: nnk.gov.hu). 

Az UV ereje bevethető az élelmiszeriparban is, hiszen hatékonyan kezeli a felületeket és a légtérben szálló mikróbákat. Az amerikai FDA (Élelmiszer- és Gyógyszer Engedélyeztetési Hivatal) jóváhagyta az UV-C fény használatát az élelmiszerek kezeléséhez is. (forrás: fda.gov)

Ezt a technológiát az már 1900-as évek elejétől alkalmazzák víztisztításra is. Hazánkban több város, köztük Budapest ivóvizét is UV-C lámpákkal kezelik. (forrás: vizmuvek.hu)

 

Szabadulj meg a levegőben terjengő és a felületeken megtapadt kórokozóktól!

 

                      

 

Az alábbi készülékeket ajánljuk:

Rendezés:
Nézet: