Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelvünk értelmében. Bővebben a vásárlási és használati feltételeinkben olvashatsz róla. Engedélyezem
Menü

Az UV-C használata szépségápolási szolgáltatások területén

KOZMETIKA | KÉZ-ÉS LÁBÁPOLÁS | FODRÁSZAT | WELLNESS

Nem újdonság az a tény, hogy a szépségipari szolgáltatások igénybevételekor (a járvány előtti időszakban is) mindig veszélyforrást jelentett az esetlegesen elkapható fertőzések, megbetegedések esélye. A vendégek folyamatos érkezése és távozása alkalmával számos kórokozó (baktériumok, vírusok, élősködők) kerül a zárt helyiség légterébe, melyek könnyedén bejutnak a légutainkba, tüdőnkbe. Azonban a veszélyforrások nem csak a levegőben érhetnek minket!  Elég egy nem megfelelően fertőtlenített olló, sminkecset, csipesz és máris testközelbe kerültünk olyan kórokozókkal, mint gombák, baktériumok, vírusok. Egyértelműen létfontosságú a rendszeres fertőtlenítés ezeken a helyeken is, hiszen meg kell akadályozni a kórokozók terjedését. 

   

 

Ha Te a szépségiparban dolgozol, biztosan kiemelt jelentőséget tulajdonítasz az ügyfélkör véleményének és megelégedettségének. Annak érdekében, hogy vendégeid higiéniai szempontból a legnagyobb biztonságban tudd fogadni és kezelni, teremts magasabb szintű lég- és felülethigiéniát szalonodban. Egészítsd ki a megszokott takarítási folyamatot az UV-C fény erejével! 

UV-C készülékeinket elsősorban olyan helyekre javasoljuk, ahol rövid idő áll rendelkezésre a látható felület- és a léghigiénia megteremtésére. Az szépségipari szolgáltatók többsége ilyen, hiszen legtöbbjükben folyamatos a vendégek cserélődése és a munkaeszközök rajtuk történő használata. Az UV-C fény ereje percek alatt is hatékonyan képes felvenni a harcot a kórokozók ellen, így biztosítva a folyamatos lég- és felülethigiéniát.

 

Ismerd meg az UV-C fény drasztikus fertőtlenítő erejét!

Az UV-C technológia 100%-ban vegyszermentes. Az UV-C fény vagy germicid sugárzás, a 200 és 280 nm (100 nm = 0,0001 mm) közti tartományban található. Az úgynevezett kis hullámhosszú sugárzás legnagyobb előnye, hogy megsérti a kórokozók DNS-ét, így akadályozva meg a szaporodásukat. Az UV-C fény hatékony megoldás a gombák, baktériumok, vírusok ellen, ugyanis nem tudnak a mikroorganizmusok ellenállóvá válni a kezelés ellen. Az UV-C sugárzás tehát minden esetben elpusztítja a leggyakrabban előforduló vírusokat, úgymint az SARS, Influenza, vagy akár a különböző koronavírusokat is (forrás: uvchungary.eu). 

Az UV-C szintén képes elpusztítani az élesztő-, és penészgombákat. Vagyis a legtöbb esetben hasonló végeredményre képes, mint a már jól ismert ózongenerátorok. A 250 nm hullámhossz alatt működő UV-C lámpák ózongázt is bocsátanak ki, a körülöttük levő levegő kémiai szétbontásával. Így azok használata után szükséges a kezelt helyiséget szellőztetni is minimum fél órát. A 250 nm hullámhossz feletti készülékek azonban már nem termelnek ózongázt. (forrás: wikipedia.org)  Az UV2CLEAN készülékek 253,7 nm-es hullámhosszon működnek, melynek köszönhetően ózonkibocsátás nélkül kiválóan felveszik a harcot a baktériumok, vírusok, gombák, szagok ellen a levegőben és a felületeken.  

 

Számos területen már bizonyította hatását

Manapság az UV-C fényt már az egészségügy számos területén használják az orvosi eszközök, munkaterületek és helyiségek levegőjének fertőtlenítésére (forrás: nnk.gov.hu). 

Az UV ereje bevethető az élelmiszeriparban is, hiszen hatékonyan kezeli a felületeket és a légtérben szálló mikróbákat. Az amerikai FDA (Élelmiszer- és Gyógyszer Engedélyeztetési Hivatal) jóváhagyta az UV-C fény használatát az élelmiszerek kezeléséhez is. (forrás: fda.gov)

Ezt a technológiát az már 1900-as évek elejétől alkalmazzák víztisztításra is. Hazánkban több város, köztük Budapest ivóvizét is UV-C lámpákkal kezelik. (forrás: vizmuvek.hu)

 

Szabadulj meg a levegőben terjengő és a felületeken megtapadt kórokozóktól!

 

                      

 

Az alábbi készülékeket ajánljuk:

Rendezés:
Nézet: