Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelvünk értelmében. Bővebben a vásárlási és használati feltételeinkben olvashatsz róla. Engedélyezem
Menü

Személyes tárgyak fertőtlenítése UV-C fénnyel

A járványhelyzet rávilágított arra, hogy mennyire fontos a folyamatos higiénia. Egyfajta rutinná vált a folyamatos kézfertőtlenítés, azonnali kézmosás. Nem elég azonban csak a kezünket fertőtleníteni, hiszen a baktériumok, vírusok és más kórokozók folyamatosan jelen vannak a személyes használati tárgyainkon is. Törekedj a maximális higiéniára ezek rendszeres fertőtlenítésével! Az UV-C készülék akár pár perc alatt képes lehet tárgyakat fertőtleníteni és szagmentesíteni.

Használd az UV-C erejét otthon, munkahelyeden, vagy utazáskor! Gyorsan és hatékonyan fertőtlenítheted a gyakran használt tárgyakat. Néhány tipp, amelyet érdemes fertőtlenítened naponta, akár többször is:

  • kulcs, szemüveg, mobiltelefon, pénztárca
  • billentyűzet, laptop, egér
  • étteremben: evőeszközök, poharak
  • utazáskor: wc-ülőke, kilincsek
  • autónk belső terében a sűrűn megfogott felületek (kilincs, kormány, sebességváltó, könyöklő, kezelőfelületek)
  • Otthonod levegőjének és felületeinek fokozott fertőtlenítésére (erről bővebben ITT is olvashatsz)

     

Az UV-C fertőtlenítés egy professzionális technológia, széleskörűen használt fertőtlenítő eljárás szerte a világban.

Ismerd meg az UV-C fény drasztikus fertőtlenítő erejét!

Az UV-C technológia 100%-ban vegyszermentes. Az UV-C fény vagy germicid sugárzás, a 200 és 280 nm (100 nm = 0,0001 mm) közti tartományban található. Az úgynevezett kis hullámhosszú sugárzás legnagyobb előnye, hogy megsérti a kórokozók DNS-ét, így akadályozva meg a szaporodásukat. Az UV-C fény hatékony megoldás a gombák, baktériumok, vírusok ellen, ugyanis nem tudnak a mikroorganizmusok ellenállóvá válni a kezelés ellen. Az UV-C sugárzás tehát minden esetben elpusztítja a leggyakrabban előforduló vírusokat, úgymint az SARS, Influenza, vagy akár a különböző koronavírusokat is (forrás: uvchungary.eu). 

Az UV-C szintén képes elpusztítani az élesztő-, és penészgombákat. Vagyis a legtöbb esetben hasonló végeredményre képes, mint a már jól ismert ózongenerátorok. A 250 nm hullámhossz alatt működő UV-C lámpák ózongázt is bocsátanak ki, a körülöttük levő levegő kémiai szétbontásával. Így azok használata után szükséges a kezelt helyiséget szellőztetni is minimum fél órát. A 250 nm hullámhossz feletti készülékek azonban már nem termelnek ózongázt. (forrás: wikipedia.org)  Az UV2CLEAN készülékek 253,7 nm-es hullámhosszon működnek, melynek köszönhetően ózonkibocsátás nélkül kiválóan felveszik a harcot a baktériumok, vírusok, gombák, szagok ellen a levegőben és a felületeken.  

 

Számos területen már bizonyította hatását

Manapság az UV-C fényt már az egészségügy számos területén használják az orvosi eszközök, munkaterületek és helyiségek levegőjének fertőtlenítésére (forrás: nnk.gov.hu). 

Az UV ereje bevethető az élelmiszeriparban is, hiszen hatékonyan kezeli a felületeket és a légtérben szálló mikróbákat. Az amerikai FDA (Élelmiszer- és Gyógyszer Engedélyeztetési Hivatal) jóváhagyta az UV-C fény használatát az élelmiszerek kezeléséhez is. (forrás: fda.gov)

Ezt a technológiát az már 1900-as évek elejétől alkalmazzák víztisztításra is. Hazánkban több város, köztük Budapest ivóvizét is UV-C lámpákkal kezelik. (forrás: vizmuvek.hu)

 

Szabadulj meg a levegőben terjengő és a felületeken megtapadt kórokozóktól!

 

                      

 

Az alábbi készülékeket ajánljuk:

Rendezés:
Nézet: