Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelvünk értelmében. Bővebben a vásárlási és használati feltételeinkben olvashatsz róla. Engedélyezem
Menü

Az UV-C használata otthonunkban

A járványhelyzet rávilágított arra, hogy mennyire fontos a folyamatos fertőtlenítés otthonunkban is. Egyfajta rutinná váltak olyan műveletek, melyeket azelőtt nem, vagy csak nagyon ritkán végeztünk el (kézfertőtlenítés, ruháink lecserélése hazaérkezést követően, azonnali kézmosás, kilincsek, cipők fertőtlenítése és még sorolhatnánk). Mindezek miatt egyre inkább megköveteljük már a folyamatosan tiszta, kórokozó mentes levegőt és felületeket a lakásunkban is.

Napközben számos forgalmas helyen megfordulunk: elmegyünk a munkahelyünkre, gyermekeink az óvodába/iskolába, bevásárlóközpontokat, szolgáltatókat látogatunk, azaz próbálunk visszatérni a Covid járvány előtt megszokott életvitelünkhöz. Nem szabad azonban megfeledkeznünk arról, hogy ezáltal rendkívül megnőtt annak a kockázata, hogy családtagjaink és vendégeink számos kórokozót hoznak magukkal, melyek utána otthonunk levegőjében, valamint bútoraink, eszközeink felületein megtelepedhetnek. Fontos, hogy amellett, hogy felvesszük a régi életvitelünk ritmusát, folyamatosan tartsuk szem előtt a megfelelő védekezést a vírusok, baktériumok ellen. Legyünk otthon biztonságban és biztosítsuk ezt családtagjaink, látogatóink számára egyaránt!

Számos léghigiéniai megoldás van, amivel fokozhatjuk otthonunk tisztaságát, kiegészítve a megszokott takarítási folyamatot. Egyre több háztartás veti be az ózon erejét, amely jelenleg az egyik leghatékonyabb megoldás otthonunk maximális higiéniájának fenntartására. Az ózon bejárja az egész teret, eljut a nehezen elérhető felületekhez is, átjárja még a textíliákat, bútorokat is. A kezelést követően pedig szükséges megvárni a türelmi időt és egy alapos szellőztetést tartani. Hogy megszűrjük a levegőt a káros elemektől és fenntartsuk a léghigiéniát, egy kombinált szűrőrendszerrel és funkciókkal ellátott légtisztító készülék alkalmazása javasolt. Adódnak olyan esetek is az életünkben, amikor gyors, percek alatt elvégezhető megoldásra van szükségünk. Például, ha napközben tudjuk meg, hogy munka után átjönnek a barátaink/családtagjaink, a munka utáni takarítás mellett alig marad idő lefertőtleníteni is a látható, gyakran használt felületeket. Az ilyen és hasonló esetekre tökéletes megoldást nyújthat az UV-C fény ereje.

Természetesen nem csak ilyen SOS esetekben vetheted be az UV-C készülékek fertőtlenítő erejét. Összegyűjtöttünk pár olyan területet otthonunkban, ahol kifejezetten praktikus eszköz lehet:

  • Gyermekeink játékait rövid idő alatt kezelhetjük
  • Csecsemők étkeztetéséhez használt eszközöket (cumik, cumisüvegek, mellpumpa) fokozottan fertőtleníthetjük
  • Fürdőszobában, WC-n megtelepedő kórokozók ellen is felléphetünk 
  • Bevethetjük a penész ellen
  • Hatékonyan megszüntethetjük a levegőben terjengő kórokozókat és kellemetlen szagokat, higiénikussá téve a beltéri levegőt
  • Hordozható készülék esetén magunkkal vihetjük és bárhol, bármikor fertőtleníthetjük naponta használatos tárgyainkat, mint a pénztárca, kulcsok, szemüveg, mobiltelefon, irodai eszközök, munkaeszközök.
     

   

Az UV-C felhasználási területei tehát igen széleskörűek otthonunkban is.

 

Ismerd meg az UV-C fény drasztikus fertőtlenítő erejét!

Az UV-C technológia 100%-ban vegyszermentes. Az UV-C fény vagy germicid sugárzás, a 200 és 280 nm (100 nm = 0,0001 mm) közti tartományban található. Az úgynevezett kis hullámhosszú sugárzás legnagyobb előnye, hogy megsérti a kórokozók DNS-ét, így akadályozva meg a szaporodásukat. Az UV-C fény hatékony megoldás a gombák, baktériumok, vírusok ellen, ugyanis nem tudnak a mikroorganizmusok ellenállóvá válni a kezelés ellen. Az UV-C sugárzás tehát minden esetben elpusztítja a leggyakrabban előforduló vírusokat, úgymint az SARS, Influenza, vagy akár a különböző koronavírusokat is (forrás: uvchungary.eu). 

Az UV-C szintén képes elpusztítani az élesztő-, és penészgombákat. Vagyis a legtöbb esetben hasonló végeredményre képes, mint a már jól ismert ózongenerátorok. A 250 nm hullámhossz alatt működő UV-C lámpák ózongázt is bocsátanak ki, a körülöttük levő levegő kémiai szétbontásával. Így azok használata után szükséges a kezelt helyiséget szellőztetni is minimum fél órát. A 250 nm hullámhossz feletti készülékek azonban már nem termelnek ózongázt. (forrás: wikipedia.org)  Az UV2CLEAN készülékek 253,7 nm-es hullámhosszon működnek, melynek köszönhetően ózonkibocsátás nélkül kiválóan felveszik a harcot a baktériumok, vírusok, gombák, szagok ellen a levegőben és a felületeken.  

 

Számos területen már bizonyította hatását

Manapság az UV-C fényt már az egészségügy számos területén használják az orvosi eszközök, munkaterületek és helyiségek levegőjének fertőtlenítésére (forrás: nnk.gov.hu). 

Az UV ereje bevethető az élelmiszeriparban is, hiszen hatékonyan kezeli a felületeket és a légtérben szálló mikróbákat. Az amerikai FDA (Élelmiszer- és Gyógyszer Engedélyeztetési Hivatal) jóváhagyta az UV-C fény használatát az élelmiszerek kezeléséhez is. (forrás: fda.gov)

Ezt a technológiát az már 1900-as évek elejétől alkalmazzák víztisztításra is. Hazánkban több város, köztük Budapest ivóvizét is UV-C lámpákkal kezelik. (forrás: vizmuvek.hu)

 

Szabadulj meg a levegőben terjengő és a felületeken megtapadt kórokozóktól!

 

                      

 

Az alábbi készülékeket ajánljuk:

Rendezés:
Nézet: