Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelvünk értelmében. Bővebben a vásárlási és használati feltételeinkben olvashatsz róla. Engedélyezem
Menü

UV-C lámpák egészségügyi intézményekbe

Az egészségügyben kiemelten fontos a higiénikus környezet, mind az ott dolgozók, mind a páciensek számára. Különösen a járványhelyzetben még nagyobb figyelmet kell fordítani rá és törekedni a maximális lég- és felülethigiéniára. Legyen szó kórházakról, magán-, háziorvosi-, és szakorvosi rendelőkről, műtőkről vagy várótermekről, mindenhol létfontosságú a rendszeres és folyamatos fertőtlenítés, hiszen ezeken a területeken hatékonyan meg kell akadályozni a kórokozók terjedését. 
 

Törekedj te is a maximális higiéniára és egészítsd ki a megszokott takarítási folyamatot léghigiéniai megoldásainkkal! Termékeink közül az UV-C készülékeket olyan helyekre is javasoljuk, ahol rövid idő áll rendelkezésre a lég- és látható felületek higiéniájának megteremtésére. Az egészségügyi intézmények többsége ilyen, hiszen legtöbbjükben folyamatos a betegellátás és sokszor nem telnek el órák két páciens fogadása között. Az UV-C fény ereje percek alatt képes lehet felvenni a harcot a kórokozók ellen, így biztosítva a lég- és felülethigiéniát a látható helyeken.

 

   

 

 

Ismerd meg az UV-C fény drasztikus fertőtlenítő erejét!

Az UV-C technológia 100%-ban vegyszermentes. Az UV-C fény vagy germicid sugárzás, a 200 és 280 nm (100 nm = 0,0001 mm) közti tartományban található. Az úgynevezett kis hullámhosszú sugárzás legnagyobb előnye, hogy megsérti a kórokozók DNS-ét, így akadályozva meg a szaporodásukat. Az UV-C fény hatékony megoldás a gombák, baktériumok, vírusok ellen, ugyanis nem tudnak a mikroorganizmusok ellenállóvá válni a kezelés ellen. Az UV-C sugárzás tehát minden esetben elpusztítja a leggyakrabban előforduló vírusokat, úgymint az SARS, Influenza, vagy akár a különböző koronavírusokat is (forrás: uvchungary.eu). 

Az UV-C szintén képes elpusztítani az élesztő-, és penészgombákat. Vagyis a legtöbb esetben hasonló végeredményre képes, mint a már jól ismert ózongenerátorok. A 250 nm hullámhossz alatt működő UV-C lámpák ózongázt is bocsátanak ki, a körülöttük levő levegő kémiai szétbontásával. Így azok használata után szükséges a kezelt helyiséget szellőztetni is minimum fél órát. A 250 nm hullámhossz feletti készülékek azonban már nem termelnek ózongázt. (forrás: wikipedia.org)  Az UV2CLEAN készülékek 253,7 nm-es hullámhosszon működnek, melynek köszönhetően ózonkibocsátás nélkül kiválóan felveszik a harcot a baktériumok, vírusok, gombák, szagok ellen a levegőben és a felületeken.  

 

Számos területen már bizonyította hatását

Manapság az UV-C fényt már az egészségügy számos területén használják az orvosi eszközök, munkaterületek és helyiségek levegőjének fertőtlenítésére (forrás: nnk.gov.hu). 

Az UV ereje bevethető az élelmiszeriparban is, hiszen hatékonyan kezeli a felületeket és a légtérben szálló mikróbákat. Az amerikai FDA (Élelmiszer- és Gyógyszer Engedélyeztetési Hivatal) jóváhagyta az UV-C fény használatát az élelmiszerek kezeléséhez is. (forrás: fda.gov)

Ezt a technológiát az már 1900-as évek elejétől alkalmazzák víztisztításra is. Hazánkban több város, köztük Budapest ivóvizét is UV-C lámpákkal kezelik. (forrás: vizmuvek.hu)

 

Szabadulj meg a levegőben terjengő és a felületeken megtapadt kórokozóktól!

 

                      

 

Az alábbi készülékeket ajánljuk:

Rendezés:
Nézet: