Barion Pixel
Kategóriák

Csomagok ózonos kezelése a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház fertőzőosztályán

"A kórház vezetése kidolgozott egy olyan rendszert, amellyel biztonsággal jut el a csomag a betegekhez. A ledes információs táblával ellátott fedett csomagátvevő ponton a csomagokat egy ózongenerátor segítségével sterilizálják, csak ezt követően juthat be a kórház épületébe. "

 
Forrás: baon.hu 2020.04.01
 
 

Új sürgősségi osztályt alakítottak ki Halason

 
Új légúti sürgősségi betegellátó osztályt alakítottak ki a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház fertőzőosztályán. Készült egy, az épülethez vezető út is, és folyamatban van egy, az Országos Mentőszolgálat részére tervezett mentőautó-fertőtlenítő állomás építése is.
 
 
 
Példás összefogással és gyorsasággal valósult meg a koronavírus terjedése miatt szükségessé vált beruházás a halasi kórház fertőzőosztályán, ahol jelenleg is elkülönített kórtermekben vannak karanténban a koronavírus-gyanújával beszállított betegek. A rendkívüli veszélyhelyzet kihirdetése óta a Kiskunhalasi Semmelweis Kórházban több olyan átalakítást kellett és még kell is végrehajtani, amely a betegellátást és a dolgozói biztonságot szolgálja.
A rendkívüli megoldások és áttervezések rendkívüli gyorsaságot is követeltek, számos helyi vállalkozás anyagilag, szaktudással és élő­munkaerővel támogatta a beruházás megvalósítását, mely a koronavírus-gyanúval érkező páciensek közül a koronavírussal ténylegesen fertőzött betegek hermetikus elkülönítését és a kórház többi részlegének zavartalan működését biztosítja.
A fertőzőosztály földszintjén egy öt vizsgálóból álló légúti sürgősségi betegellátó osztályt alakítottak ki egy elkülönített műtőrészleggel és egy gyorstesztlaborral, valamint a kórházi dolgozók számára pihenőrészleggel. Az elkülönített szakrendelő rendkívüli gyorsasággal, néhány nap alatt készült el, a tervek szerint április elejétől kell megkezdenie a működését.
Az utóbbi napokban példaértékű összefogás alakult ki a kiskunhalasi kórház javára, számos pénzbeli adomány érkezett az intézmény közcélú alapítványának számlájára, valamint eszközöket és élőmunkaerőt ajánlottak fel intézmények, cégek és magánszemélyek.
Ennek köszönhetően újabb, a Kiskunhalasi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet által felajánlott konténert szállítottak a halasi kórház főbejáratához, ahol megfelelő körülmények között le tudják adni a hozzátartozók a kórházban fekvő beteg családtagoknak szánt csomagokat. Eddig ugyanis problémát jelentett többek között a személyes használati tárgyak, ruhák, tisztálkodószerek eljuttatása a betegekhez. A kórház vezetése kidolgozott egy olyan rendszert, amellyel biztonsággal jut el a csomag a betegekhez. A ledes információs táblával ellátott fedett csomagátvevő ponton a csomagokat egy ózongenerátor segítségével sterilizálják, csak ezt követően juthat be a kórház épületébe. A csomagokat hétfőtől péntekig 9 és 12 óra között adhatják le a hozzátartozók.

 
 
 Az ózongenerátor - biocid célra - a biocid termékek engedélyezésének és forgalomba hozatalának egyes szabályairól szóló 316/2013. (VIII. 28.) Korm. rendelet 24/A. § értelmében az országos tisztifőorvos által kiadott engedély alapján hozható forgalomba és használható fel. A gyártó és forgalmazó semmilyen módon nem utal arra, és elzárkózik attól, hogy az általa forgalmazott ózongenerátor készülékek a fenti követelménynek megfelelnek és nem ajánlja a készülékek biocid célra való használatát. A gyártó és forgalmazó ózongenerátort biocid célra nem hoz forgalomba, nem értékesít, kizárólag szagtalanítási célból kínálja termékeit, illetve semmilyen felelősséget nem vállal az ózon gáz és ózongenerátor készülék használatából vagy a szakszerűtlen, nem jogszabály szerinti alkalmazásból adódó bármilyen jellegű büntetésért, kárért vagy hátrányért. 

A fenti cikk megjelenésének időpontja2020.04.01. ezért előfordulhat, hogy a jogi háttér vagy a piaci helyzet megváltozása miatt már nem időszerű vagy téves. A cikk csak általánosan fejti ki az ózon gáz hatását és ózongenerátor használatát, amely a megfelelő engedéllyel rendelkező készülékek esetében lehet helytálló. A cikk tartalmáért cégünk felelősséget nem vállal. Mindig tájékozódjon az aktuális jogi szabályokról!