Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelvünk értelmében. Bővebben a vásárlási és használati feltételeinkben olvashatsz róla. Engedélyezem
Menü

Ózonkezelés a mezőgazdaságban

Miért hagyná, hogy a sok munka kárba vesszen a kórokozók és élősködők miatt?

Ózonkezelés: 99,9% hatékonyság

 
 

Megjelent: Agrárvilág 2019. szeptember

Nincs annál bosszantóbb, mint amikor a befektetett energia és tőke kárba vész. Ez igaz a mezőgazdaság bármely területére. Elkerülhetetlen a célzott védelem a vírusok, baktériumok, penész, élősködők, egyéb kártevők ellen. A gazdálkodók folyamatosan keresik a legmegfelelőbb eljárást, hogy megvédjék a terményt vagy az állatokat. Hibázni nem szabad, mert hatalmas anyagi kár származik belőle. Átfogó módszerre van szükség, olyanra, amely megoldást jelent számos problémára.

Az ózonkezelés ma már világszinten elterjedt, széles körben alkalmazott eljárás. Bármely területen felveszi a harcot a kegyetlen kórokozókkal! Az ózon megfelelő koncentrációval fertőtlenít, penészmentesít, szagtalanít és csökkenti az élősködők, rovarok elterjedésének kockázatát.

 

 

Előzze meg a kórokozók terjedését a mezőgazdasági járművek, eszközök, szerszámok ózonkezelésével! Gépjárművek belső tere és raktere, garázsok, raktárak fertőtlenítésével megfékezhető a káros mikroorganizmusok, a kis élősködők és kártevők elszaporodása.

Állítsa meg a madárinfluenzát, vagy a sertéspestist! Állattenyésztésben a karámok, ketrecek, ólak, vagy az itatóvíz és a takarmány ózonkezelésével számos betegség kiküszöbölhető.

 

Gyümölcs és zöldség raktározásnál ózonkezelést alkalmazva tovább marad friss a termés! Borászatban kiemelt jelentőséggel bír a hordó fertőtlenítésénél, a pince szagtalanításánál, palackozás előtt az üvegek fertőtlenítésénél.

Az ózon a méhészetben is már bizonyította erejét a kaptárak, keretek, eszközök fertőtlenítésénél. Kíméletlenül leszámol a viaszmollyal, kórokozókkal, penésszel. A kénszagot hatékonyan semlegesíti, és ezt a méhek is észreveszik, látszik a viselkedésükön. 

„Az három oxigénatomból álló ózon nagyon reaktív, gyakorlatilag nem szennyező és nem marad utána szermaradvány, megszünteti a szagokat, elpusztítja a gombákat és fertőtleníti az olyan szemesterményeket, mint a kukorica, a bab, a búza, a cirok és a rizs. Az új eljárás a hagyományos permetezési eljárásokban használt mérgező és rákkeltő metilbromidot és a foszfintablettákat helyettesíti. Így el lehet kerülni azt a mintegy 18 százalékos termésveszteséget, amit a kórokozó szervezetek jelenléte okoz.” Forrás: Magyar Mezőgazdaság 2015/38

 

Az ózon drasztikus ereje
 

Az ózon 50-szer hatékonyabb és 3000-szer gyorsabb, mint a klór. Gáz halmazállapotának köszönhetően azokat a felületeket is eléri, amelyeket fertőtlenítő vegyszerekkel nem lehet. Nincs olyan kórokozó, mely ellen tud állni az ózon erejének, így a levegőben, felületeken megtapadó vírusok, baktériumok, penészgombák elleni harcban hatékony megoldást jelent. Az ózonos fertőtlenítés olyan eredményes, hogy a mikroorganizmusok nem tudnak immunitást felépíteni, nem úgy, mint ahogy a hagyományos vegyszerekkel előfordulhat. A kellemetlen szagokat semlegesíti és megszünteti, legyen az vegyszer vagy dohos szag. Az élősködőkkel leszámol, mint pl.: zsizsik.

Az ózonkezelés gyors, hatékony és - körültekintő alkalmazás mellett - biztonságos módja a fertőtlenítésnek. A kezelés alatt élőlény nem tartózkodhat a helyiségben, majd azt követően 30 perccel már elfoglalható a kezelt terület. Az ózongenerátor a levegőből állítja elő a szükséges ózonkoncentrációt, az alkalmazás végeztével pedig nem marad más csak, tiszta, friss, fertőtlenített levegő. Nincs káros vegyszermaradvány!
 

Az ózongenerátor készülékek lehetőséget nyújtanak arra, hogy időszakos, vegyszermentes fertőtlenítő eljárásnak vessük alá az adott helyiség egészét. Az OZONEGENERATOR készülékek 4000 – 40000 mg/h ózonkoncentráció kibocsátására képesek.  Különböző felhasználási területre más-más készülék alkalmazása ajánlott, figyelembe véve a terület nagyságát, vagy az alkalmazás módját.
 
 

Önnek melyik ózongenerátor nyújtaná a legjobb megoldást? Segítünk a választásban! 

Keressen minket bizalommal a 06 62 202 303 vagy a 36 30 852 5460 telefonszámainkon, vagy írjon nekünk info@ozonegenerator.hu e-mail címünkre. 

 

A cikket írta: OZONEGENERATOR

2019.09.10. Frissítve:2022.06.10.

Megjelent: Mezőlap.hu, Agrárvilág 2019. szeptember

Rendezés:
Nézet:

Miért mennél el az ózontechnológia által nyújtott előnyök mellett? 

 

 Jelentkezz partnerünknek és fejleszd céged olyan innovatív termékkel, amely rengeteg problémát old meg gyorsan és hatékonyan!