Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelvünk értelmében. Bővebben a vásárlási és használati feltételeinkben olvashatsz róla. Engedélyezem
Menü

Fertőtlenítik a visszavitt könyveket Csongrádon

Forrás: delmagyar.hu  M.A. 2020.10.14.
   

Ózonnal működő fertőtlenítővel gyarapodott a Csemegi Károly Könyvtár, a legújabb „munkatársát” pályázati forrásból szerezte be az intézmény. A visszahozott könyveket fertőtlenítik, így a legkisebb fertőzésveszély nélkül kölcsönözhetik ki azokat az olvasók.
  

 

– Legújabb „kollégánk” Ozzy, a könyvtár könyvfertőtlenítő masinája, aminek a lelke egy ózongenerátor, amit a Nemzeti Kulturális Alap pályázatán tud­­tunk beszerezni. Az ózon egy kiváló fertőtlenítő anyag, gyakorlatilag minden élő szervezettel, vírusokkal, baktériumokkal, gombákkal reakcióba lép, és elpusztítja azt. Emiatt az emberre nézve is mérgező, ezért is az udvaron használjuk úgy, hogy a generátort egy egykori, kissé átalakított hűtőszekrénybe tettük bele, így hermetikusan tudjuk zárni – magyarázta Illés Péter, a könyvtár igazgatója.
 
 

Az ózonos fertőtlenítés nem­­csak a koronavírus elleni vé­dekezés miatt hasznos, de a könyvre került kellemetlen sza­­gokat, például a dohányfüstöt is eltávolítja. – Ez az eszköz ké­­sőbb is nagy segítségünkre lesz, ha bármilyen gombásodás, penészesedés lép fel – tette hozzá a könyvtár igazgatója.
 
 

Az intézmény az előterében lévő kölcsönzőpultot is átalakítja, itt plexivel védett, zártabb átadópultot fognak kialakítani, a munkát már megrendelték, egyelőre a kivitelezés még várat magára.
  
  


Forrás: https://www.delmagyar.hu/eletstilus/helyi-eletstilus/fertotlenitik
-a-visszavitt-konyveket-csongradon-6905776/

Rendezés:
Nézet: