Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelvünk értelmében. Bővebben a vásárlási és használati feltételeinkben olvashatsz róla. Engedélyezem
Menü

Ágyi poloska és más rovarok esetén ózongenerátorral

Tippek, Tapasztalatok, vélemények, hogy megfékezd az inváziót


 

ágyi poloska rovar ellen ózongenerátor
 

Az internetet szinte minden ózongenerátorral foglalkozó cikkben szerepel, hogy az ózon milyen kimagasló hatásfokkal pusztíthatja el a kórokozókat, illetve nem szabad a használata közben a kezelt helyiségben tartózkodni. Ennek oka, hogy magas koncentrációban minden lélegző élőlényre káros. Ezt kihasználva az elmúlt években-évtizedekben rengetegen vetették be az ózongázt olyan nemkívánatos rovarok ellen is, mint például az ágyi poloska. Folyamatosan nagyon sok megkeresést kapunk mind írásban, mind telefonon erről a kérdéskörről, így ezeket figyelembe véve most összeírtuk, hogy mit kell tudni ezzel a témával kapcsolatban.

Elsősorban tisztában kell lennünk az ózongenerátorok működési elvének és a rovarok légzésének tudományos hátterével.


Miért hatásos az ózongenerátor bizonyos rovarok esetében?


 

Maga a készülék, a ventilátorja által beszívott levegő oxigénjét alakítja át az ózonlap/ózonkazetta felületén létrejövő temérdek kis elektromos kisülés segítségével ózonná és ezt a gázt fújja ki a gépház elején. A folyamat minél tovább tart, annál alacsonyabb lesz a levegő oxigénszintje az adott helyiségben.

ózongenerátor-működési elv   

Ez már alapból nem jelent jót azoknak az életformáknak, amelyeknek lételeme az oxigén. Ide tartoznak a rovarok is. Testük felületén számos légzőnyílás található, amelyek egy szövevényes spirálrendszerre csatlakoznak, amely behálózza a rovarok teljes testét és szállítva a belső szövegekhez az oxigént. A nyílásokat képes a rovar akár teljesen lezárni, amennyiben szükséges az életben maradásához. (Részletesen: https://hu.wikipedia.org/wiki/Rovarok )

 Az ózont „belélegezve” a gáz ugyanúgy kárt képes okozni a rovar belső szövetein, mint emlősöknél a tüdő esetében. Innen már csak a rovaron múlik, hogy meddig képes kibírni oxigén nélkül, illetve van-e lehetősége elmenekülni a számára ártalmas légtérből.
 

Az ózon hatása megfelelő körülmények között


 

Rendben, a tudomány a mi oldalunkon áll, van az az ózonkoncentráció, amely képes elpusztítani rovarokat. Meg kell vizsgálni, hogy ott, ahol mi szeretnénk optimálisak-e a feltételek, illetve, amennyiben igen, mekkora kibocsátású ózongenerátor szükséges. Közel 10 éve, mióta ózongenerátorokat forgalmazzuk, számos vásárlói visszajelzést kaptunk több rovarfajta tekintetében, akár nagyságrendekkel eltérő készülékeket is kipróbálva. Ezek alapján általánosságban elmondható, hogy minél nagyobb egy rovar, annál nagyobb töménységű ózongáz, így annál nagyobb kapacitású ózongenerátor lehet sikeres. 


 

A tapasztalatok alapján rovarok, pl. ágyi poloska esetében minél erősebb készüléket alkalmazunk, annál hatékonyabb a kezelés. Egy szobába kb 30 m2-ig minimum 10000 mg/óra ózonkibocsátással rendelkező készülék szükséges, ha pedig már nagyobb helyiségről beszélünk akkor minimum 20000 mg/óra, de inkább 40000 mg/óra teljesítményű ózongenerátor ajánlott rendszeresen, napi szinten legalább 3 hétig alkalmazva a legnagyobb értékre állítva az időzítőt (2-3 óra típustól függően).

 

 

blue-10000-ozonegenerator-szobai   chrome-20000-ózongenerator   ózongenerator-chrome-40000
 
 

A következő pont a problémás terület. Alapvetés, hogy az ózongenerátort zárt térben használjuk, tehát például az eresz alatti darázsfészek ellen felesleges megpróbálni. Szokták kérdezni a pincét is, de ott a jellemzően magas, 70% feletti páratartalom okoz gondot, mert ilyen szint felett a készülék kicsiny környezetében lesz csak hatásos az ózon, a levegő magas víztartalma villámsebességgel visszabontja a képződő gázt. A legtöbb érdeklődő lakásban, családi házban, vagy szállásadó apartmanjában, munkásszállón szeretne megoldást. Ezek esetében, mindenképp szobánként, helyiségenként érdemes a kezeléseket végezni.


 

Ózonnal ágyi poloska ellen
 

ágyi poloska 
 
 

Szállásadók, nyaralásból hazatérő családok, régi panellakások, lakóközösségek esetében egyre több esetben jelentkezik problémaként és okoz álmatlan éjszakákat az ágyi poloska. Külföldi oldalakon rengeteg tanulmányt, cikket olvashattunk a témával kapcsolatban. Hogy valóban hatásosan lehet fellépni ellene ózon gázzal, még évekkel ezelőtt kaptunk megerősítést egyik vásárlónktól, akiről nem is tudtuk, hogy ilyen célból vásárolta meg az ózongenerátort. Több héttel később utólag számolt be róla, hogyan kell alkalmazni sikerrel ezzel a fajtával szemben a készüléket. A sikeres kezelésről történt beszámolót követően mertük mi is ajánlani másoknak is, akik jelezték, hogy ugyanez a rovar ellen küzdenek.
 
 

ózongenerátor-szobába-szállodába
 
 

A nyugat-európai és amerikai szállásadók körében már korábban felütötte fejét az ágyi poloska invázió, így a nemzetközi hotelhálózatok már régóta használják az ózont ilyen esetekben is. Az utazások miatt elkerülhetetlen, hogy a vendég nemcsak haza viszi a kellemetlen “szuvenírt” hanem bizony más szállásokra is eljuttatja, hiszen az ágyi poloska a ruhákba is nagyon könnyen belekapaszkodik, átutazva országokat, kontinenseket. Így jelenhettek meg Magyarországon is, ami miatt egyre több szállásadó keresett meg minket. Az ajánlott nagydózisú, rendszeres kezeléssel ők is sikeresen megszabadultak a problémától, ami véglegesen meggyőzött és megerősített minket, hogy nyugodt szívvel ajánljuk ágyi poloska ellen is készülékeinket.
 
 
Esetükben nagyjából 20 nm-es szobákról volt szó és 10 gramm/óra kibocsátású OZONEGENERATOR Blue 10000 készüléket vásároltak. A kezeléseket ők is 3 héten át, minden nap a maximális 3 órás üzemidő alkalmazásával végezték. Egy-egy kezeléstől nem érdemes csodát várni ágyi poloska esetében, mert egyik rovarfajta petéjére sincs hatással a gáz, meg kell várni amíg folyamatában kikel minden pete, hogy a kifejlett egyedekre tudjon hatni. A napi kezelés pedig azért szükséges, hogy a kikelt rovarokkal időben le lehessen számolni mielőtt lerakná petéit.


 

Ezt az eljárást alkalmazva azóta számos pozitív visszajelzést kaptunk és kapunk most is heti rendszerességgel.
 

A gyakorlatban minden rovart elpusztít az ózon?


 

Sajnos nem mindegyik esetében találtuk meg eddig a megoldást. Általánosságban elmondhatjuk, hogy egyik rovar sem fog örülni, ha ózon kerül bevetésre ellenük és próbálnak majd elmenekülni onnan. 
 

Az elmúlt években hazánkban elszaporodó fajta, a régiónként eltérő neveken ismert büdös bogár (büdös bence, poloska…) az egyik legszívósabb fajta, ellenük még a legnagyobb kapacitás is hasztalan eddigi ismereteink szerint. Ugyanez a helyzet a hangyák és a pókok esetében is.
 

Azonban az ágyi poloskán kívül még több rovar fajta is létezik, amiről egybehangzóan pozitívak a visszajelzések.

 
 

Állami támogatás ózongenerátorra méhészetben
 

viaszmoly ellen 

A méhészeknek például sok problémát okoz a viaszmoly, ami ellen szintén hatásos az ózon. Olyannyira, hogy 2021. augusztusban a méhészek állami támogatásának eszközlistájára is felkerült az ózongenerátor. Jellemzően erre a célra a Chrome jelzésű termékeink a megfelelőek. A méhészeti felhasználásról bővebben következő cikkünkben lehet olvasni: https://www.ozonegenerator.hu/termek-tesztek-81/ozonegenerator-chrome-14000-keszulek-alkalmazasa-meheszetben-101
 
 

Szúnyogok és legyek ellen ózonnal
 

Bolthelyiségek kapcsán több vásárlónk jelezte, hogy zárás után az OZONEGENERATOR Chrome 20000, vagy Chrome 40000 ózongenerátort használva másnap reggel a pultról és a földről lehetett felsöpreni a szúnyogokat és legyeket. Ha nem is ekkora, de alacsonyabb kapacitású készülékkel már lakásban is használhatjuk erre a célra egy ózongenerátort.
 
 

Ints búcsút a rovaroknak!


 

A fentiekből láthatjuk, hogy megfelelő körülmények között, az ajánlott alkalmazási módszerrel az ózon tökéletesen alkalmas lehet arra, hogy veszermentesen számoljunk le a kellemetlen rovarokkal.

Cikket írta: OZONEGENERATOR 2022.09.19.
 
 
 

Rendezés:
Nézet:

Kérdésed van? Bizonytalan vagy hogy melyik készüléket válaszd? Nem tudod hogyan alkalmazd? Hívd szakértőinket bizalommal, segítünk neked!