Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelvünk értelmében. Bővebben a vásárlási és használati feltételeinkben olvashatsz róla. Engedélyezem
Menü

Védőmaszkok és ózongenerátor a legnagyobb biztonságért Hévízen

Forrás: zaol.hu 2020.05.02  09:00
 
 
Miután Hévíz minden polgára kapott két-két, a lehető legnagyobb védelmet biztosító maszkot, Papp Gábor polgármester a város érettségizőinek, illetve a matúrát felügyelő, segítő tanároknak is vitt a védőeszközökből.
 
 
– Amellett, hogy meglehetősen izgulunk érettségizőink eredményes és szerencsés írásbeli vizsgáiért, szeretnénk mindent megtenni annak érdekében, hogy diákjaink és az őket vizsgáztató pedagógusok a lehető legnagyobb biztonságban érezzék magukat – fogalmazott a városvezető, aki 100-100 textil, illetve FFP-2-es védőmaszkot adott át Nagy Boldizsárnak, a Bibó-gimnázium igazgatójának. Emellett az önkormányzat négy ózongenerátort szállított az iskolába, hogy a vizsgák közötti időszakban a termek fertőtlenítése minél hatékonyabb legyen.
 
 
A maszkokat Nagy Boldizsár vette át Papp Gábortól
Fotó:ZH
 
 
A Bibóban tanulókkal együtt a Nagykanizsai Tankerületi Központ fenntartásában levő gimnáziumokban – a hévízi intézmény mellett a keszthelyi Vajdában, a kanizsai Batthyányban és Mezőben – összesen 404-en tesznek hétfőtől közép-, illetve emelt szintű érettségit, közülük 376-an a négy iskola tanulói, adott tájékoztatást lapunk kérdésére Magyar Ferenc tankerületi igazgató. Mint mondta, a végzős diákok közül mindössze egy lépett vissza a megmérettetéstől, amire a járványhelyzet miatt minden érettségi előtt álló fiatalnak lehetősége volt. Jelezte, rendkívül szigorú óvintézkedések mellett a négy gimnáziumban – a tantárgyak összesítésében – 1779 vizsga lesz, ebből középszinten 1199, emelt fokon pedig 580.
 
 
 
 
Rendezés:
Nézet: