Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelvünk értelmében. Bővebben a vásárlási és használati feltételeinkben olvashatsz róla. Engedélyezem
Menü

Ózongenerátorral fertőtleníti a buszokat a BKV

Speciális eszközökkel fertőtlenítenek Budapesten

Forrás: index.hu 2020.03.26.

https://galeria.index.hu/belfold/2020/03/26/fertotlenites_budapest/

Fotó: Ajpek Orsi / Index

 

A MÁV-járatain az általános gyakorlat szerint naponta fertőtlenítő tisztítás végeznek, azaz a kilincseket és fogantyúkat a külső és belső terekben, a mosdókat és WC-ket folyamatosan takarítják. A koronavírus-járvány miatt azonban bevezették az ún. zárófertőtlenítést is, ami teljes baktérium-, vírus- és gombaellenes fertőtlenítést jelent.

 

Sci-fibe illő jelentet, ahogy az FKF tetőtől talpig védőfelszerelésbe öltözött dolgozói ellepik éjszakánként a főváros aluljáróit. A koronavírus elleni védekezésben óriási szerepe van a fertőtlenítésnek, és erre fokozottan oda kell figyelni azokban a terekben amiket nap mint nap sok ember használ.

A tömegközlekedőket átlagosan hatszor jobban veszélyezteti a fertőzés, mint akik nem szállnak ilyen járműre, de rengeteg embernek elkerülhetetlen, hogy ne használjon tömegközlekedést a mindennapokban, mint ahogy az aluljárókat se lehet sok esetben kikerülni. 

Épp ezért a BKV és a MÁV is igyekszik fokozottan odafigyelni a tisztaságra. A MÁV például naponta többször is fertőtleníti a vasúti mozdonyokat, míg a BKV munkatársai egy speciális technológiával ózongázzal fertőtlenítik a buszokat.

Forrás: index.hu

Tovább a teljes galériára:

 https://galeria.index.hu/belfold/2020/03/26/fertotlenites_budapest/ 

Rendezés:
Nézet: