Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelvünk értelmében. Bővebben a vásárlási és használati feltételeinkben olvashatsz róla. Engedélyezem
Menü

Ózongenerátorral védik a gyerekeket

Forrás:  delmagyar.hu  2020.06.07  10:41
 
 
Egy helyi képviselő, Kiss Róbert ózongenerátorokat adományozott a két intézménynek.
 
 
Azt mondta, a járvány időszakában sokat gondolkozott azon, hogy mivel tudná magánemberként is segíteni a közösséget. Mi­­vel látta, hogy az Országos Mentőszolgálat is ilyen eszközöket szerzett be a koronavírus elleni védekezéshez, úgy döntött, ezzel járul hozzá a gyerekek védelméhez. Hozzátette, Algyőn sok civil szervezet és lakos mozdult meg a közösségért, ő is csak egy a sor­­ban.
 
 
Jókor érkezett az ajándék az intézményekbe, ismét kinyithattak. Az óvodában már 150 gyermek van.
Fotó: FOTÓ: DM
 
Ozsváth Lászlóné óvodave­­zetőtől megtudtuk, igazán hasz­­nos eszközt kaptak, az oxi­­génből ózont generál, ami vegyszermentesen bomlik le, és egyszerre 60-70 négyzetmétert tudnak fertőtleníteni. Kiemelte, az eszköz hordozható, így a nap végén minden csoportszobában elvégzik a tisztítást, ami után érezhetően frissebb a levegő a szobákban. Megjegyezte, ez­­zel jelentős munkától kímélik meg a dajkákat, hiszen nem tudnának mindennap minden eszközt, tárgyat egyesével lefertőtleníteni.
Az intézményben már volt két ózongenerátor, de az új berendezések sokkal hatékonyabb munkát végeznek. A régieket és az újakat egyaránt használják, illetve tervezik, hogy az egyik hétvégén az udvaron is elvégzik a tisztítást a gépek segítségével.
Rendezés:
Nézet: