Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelvünk értelmében. Bővebben a vásárlási és használati feltételeinkben olvashatsz róla. Engedélyezem
Menü

Ózongenerátorral fertőtlenítették a rákóczifalvi közintézményeket

Forrás: 2020. 11. 18. 07:00 szoljon.hu Kovács Berta


 

Két ózongenerátort ajánlottak fel a Virágoskert Óvoda és Bölcsőde részére a napokban.


 

Az eszközöket vállalkozói és lakossági összefogásnak köszönhetően vásárolhatták meg. Az egyik berendezést Dudás Attila helyi mezőgazdasági vállalkozó, a másikat a Szabados Hús Kft., dr. Túróczi Imre polgármester, valamint Csomán István alpolgármester finanszírozta.
 

Dr. Túróczi Imre elmondta: vállalkozók jelezték, hogy szívesen segítenek, amiben tudnak, ezért javasolta, hogy támogassák a generátor beszerzését. Az eszközt a szülők is nagy örömmel fogadták, mivel az intézmény Toldi Miklós úti egységének falai között is felütötte a fejét a koronavírus.
 

Emiatt először október 26-ától november 1-jéig, majd pedig újabb igazolt fertőzések következtében no­vember 7-éig kellett elrendelni zártvatartást. A generátorok így mind a szülők, mind a dolgozók biztonságérzetét növelik. Továbbá a készülékeknek a járványhelyzet lecsengése után, a későbbiekben is hasznát vehetik.
 

 

Dr. Korpásné Horváth Ildikó, a Virágoskert Óvoda és Bölcsőde intézményvezetője vette át a generátort Dudás Attilától
Fotó: Beküldött fotó

 Az óvodai épületek mellett az elmúlt héten a város közintézményeiben is bevetették az eszközöket. Fertőtlenítették a polgármesteri hivatalt, az orvosi rendelőt, az egészségházat, és bár már nem tartanak rendezvényeket, összejöveteleket, a Varsány Közösségi Ház és a könyvtár sem maradt ki a sorból.

Forrás: https://www.szoljon.hu/kozelet/helyi-kozelet/
ozongeneratorral-fertotlenitettek-a-rakoczifalvi-kozintezmenyeket-3059917/

Rendezés:
Nézet: