Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelvünk értelmében. Bővebben a vásárlási és használati feltételeinkben olvashatsz róla. Engedélyezem
Menü

Nagy segítség a mentősöknek

 

YouTube videó forrása: 2020. március 23. 

https://www.youtube.com/watch?v=47UkQHPUk1A
Három ózongenerátorral gazdagodott az Országos Mentőszolgálat Dunaújvárosi Mentőállomása.

 

Cikk forrása: 2020. március 21 (szombat) 17:17 - spigott

https://dunaujvaros.com/hirek/202003/nagy_segitseg_a_mentosoknek

A koronavírus-járvány komoly kockázatnak teszi ki a betegellátásban dolgozókat, így természetesen a mentősöket is, így mindenfajta segítség rengeteget jelent azoknak, akik napról napra, óráról órára azért küzdenek, hogy a lehető legkevesebb áldozattal vészeljük át ezt a kritikus időszakot. Éppen ezért is volt szívet melengető a Magyar Mentőszolgálat Alapítvány részéről az a felajánlás, mellyel az Országos Mentőszolgálat Dunaújvárosi Mentőállomását "lepték meg" pénteken délután. Ekkor adták át ugyanis az állomás dunaújvárosi vezetésének azt a három ózongenerátort, melyekkel gyorsan és nagyon hatékonyan lehet fertőtleníteni a mentőautókat. Az ünnepélyes átadón jelen volt Pribil Sándor, a Magyar Mentőszolgálat Alapítvány elnöke, Petrás Gábor projektvezető, Orosz Csaba képviselő, Reszegi Imre, a Fejér megyei mentőszolgálat vezetője, Kiss Miklós, a helyi mentőállomás vezetője is, míg Jovics István a generátorok beüzemelésében és a tájékoztatásban nyújtott segítséget.

Pribil Sándor, a Magyar Mentőszolgálat Alapítvány elnöke kiemelte, hogy most egy kicsit vissza tudtak adni abból a segítségből, mellyel a dunaújvárosi mentőállomás már hosszú évek óta támogatja őket.

Pribil Sándor, Petrás Gábor és Jovics István!

"Az alapítvány már tíz éve végzi a hajléktalan ellátást a városban, s a dunaújvárosi mentőállomásra tíz éven keresztül minden áldott nap, a nap minden órájában számíthattunk, dolgoztak értünk, vagy akár a város lakóiért. Éppen ezért gondoltuk úgy, hogy azoknak az embereknek, akik eddig értünk dolgoztak, most mi mutassuk meg, hogy tudunk nekik adni, tudunk lemondani, s tudunk alázattal segíteni mindenféle hátsó szándék és reklám nélkül. Ez most így tudott megvalósulni, nagyon örülök, hogy nemcsak kaptunk, hanem adni is tudtunk. Bízunk benne, hogy minél hamarabb magunk mögött tudjuk ezt a helyzetet és visszazökkenünk a régi kerékvágásba, de ehhez az kell, hogy mindenki maradjon otthon és hagyjuk a védekezésben dolgozókat. Amit mi tudtunk most segíteni, azt megtettük, s a későbbiekben is mindent elkövetünk majd azért, hogy segítsük a mentőszolgálat munkáját. Csak azt tudom üzenni mindenkinek, hogy most van itt a társadalmi felelősségvállalás ideje, ha valaki csak egy maszkkal tud segíteni, akkor azzal, ha valaki nagyobb dologgal, akkor azzal, de most fel kell állni és segíteni kell, legyen szó a szomszédról, vagy akár az Országos Mentőszolgálatról.

Az összefogás fontosságára híve fel a figyelmet városunk önkormányzati képviselője, Orosz Csaba is.

Orosz Csaba és Pribil Sándor! (Miklán Klaudia felvételei)

"Mindenkinek nagyon köszönöm, hogy részt vett ebben a kezdeményezésben. Sajnos most tényleg az az idő van, amikor mindenkinek összeszorított foggal segítenie kell, s minden lehetőséget meg kell ragadnunk ennek a vírusnak a megállítására, hogy minél kisebb kárral jöjjön ki ebből a gazdaság, a város, s az érintett családok. Sajnos még mindig csak az elején vagyunk, éppen ezért fontos, hogy figyelje mindenki a médiát, hiteles médiából tájékozódjon, figyeljünk magunkra, figyeljünk embertársainkra, s a lehetőségeinkhez képest segítsünk annak, akinek tudunk" – fogalmazott a Közbiztonsági és Környezetvédelmi Bizottság elnöke.
Reszegi Imre, a megyei mentőszolgálat vezetője elmondta, nagyon köszönik a mostani segítséget, s mindenkinek hálával tartoznak azért a támogatásért, melyet a mentőállomásokra eljuttatnak ezekben a napokban. "Kollégáink folyamatosak dolgoznak azon, hogy mindenki megkapja a megfelelő ellátást, ezért mi is csak arra tudunk kérni mindenkit, hogy ezt a továbbiakban is segítse" – árulta el a megye vezető mentőtisztje.

Cikk forrása: https://dunaujvaros.com/hirek/202003/nagy_segitseg_a_mentosoknek

Rendezés:
Nézet: