Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelvünk értelmében. Bővebben a vásárlási és használati feltételeinkben olvashatsz róla. Engedélyezem
Menü

Fertőtlenítés ózongenerátorral a járvány alatt - Szolnok Tv riportja

Értékesítési vezetőnk, Magyarics Robin adott interjút a Szolnok TV riporterének, melyben az ózon erejéről és használatáról kérdezte. Ezúton is köszönjük, hogy megkerestek minket szakmai segítségnyújtás céljából!

  
   

Riport: Szolnok TV, 2021.11.10.
   

HATÉKONY A VÍRUS ELLEN AZ ÓZONGENERÁTOR, DE ÓVATOSAN KELL HASZNÁLNI

A koronavírusjárvány ellen nemcsak a kézmosás,a maszkhasználat és a távolságtartás, hanem a különféle fertőtlenítő eljárások is hasznosak lehetnek. Gyakran alkalmazzák az ózongenerátorokat hiszen hatékonyan szakítja meg a vírus sejtburkát elpusztítva ezzel a kórokozót. A szerkezetek használata azonban körültekintést igényel.

    
Ilyen ózongenerátorral fertőtlenítették a járvány előző hullámai során a mentőautókat, alkalmazzák ezeket ma is orvosi rendelőkben, irodákban.

  
  
Magyarics Robin értékesítési vezető, Laser Technologies Kft.:

"Az ózongenerátornak van egy speciális és egyszerű tulajdonsága, hogy oxidál, tehát gyakorlatilag elégeti az összes olyan részecskét, mikroorganizmust, amivel találkozik. Ezért széleskörűen használható a koronavírus területén is."

  
  
Használata azonban körültekintést igényel. Fontos tudni, hogy baktériumokat, vírusokat, penészt, gombát, esetleg ágyi poloskát szeretnénk-e elpusztítani. Ettől függ ugyanis a szerkezet behatási ideje és az ózonkoncentráció mértéke. Fontos az is milyen helyen használjuk.

  
Magyarics Robin értékesítési vezető, Laser Technologies Kft.:

"Ablaktalan helységekről van szó, én ott az ózont nem javasolnám használni. Amennyi ózon marad a levegőben az káros hatással lehet az emberi szervezetre, a bennünk lévő mikroorganizmusokat is képes megtámadni. Tehát fontos a szellőztetés vagy olyan szénszűrő ami képes megkötni az ózont."

  
  
Az ózon oxigenizálja a számítógépek elektronikai berendezések belsejét is, károsítja azokat a berendezéseket, melyekben nyers kaucsuk van-tette hozzá a szakértő. Jelentős kárt azonban tartós használat és magas koncentráció okoz csak. Növényeinket is érdemes védeni, kivinni a szobából. Az ózon miatt ugyanis lekókadhatnak, elsárgulhatnak a levelek. Az ózon használata tehát óvatosságot igényel.

  
"Akár lehet ezt naponta is használni csak megfelelő időt kell hagyni. Mi pl az irodáinkban éjszaka szoktuk használni a generátort és reggelre megfelelő vírusmentes környezet fogadja a munkatársakat ózon jelenléte nélkül. Egyébként lehet kapni ózonszintmérő készülékeket is, ha valaki fél ettől."
 

-tette hozzá a szekértő.

 
    

Ha éjszakánként pár órát megy egy generátor egy irodában és reggel szellőztetnek, akkor valószínű a megengedett határérték alatt lesz az ózon. Ennek ellenére a jellegzetes szagot érezhetjük. A nem megfelelően szellőztetett irodákban a kárpitban, padlószőnyegben is ott marad, eltárolódik, az ott dolgozók fejfájást, bágyadtságot érezhetnek. Ez azonban csak nagyon erős ózonizálás esetén alakulhat ki, hiszen az ózon minden esetben visszaalakul oxigénné -idővel. Minden eseteben az adott készülék használati leírása az útmutató.

 

Forrás: Szolnok TV, 2021.11.10.

Rendezés:
Nézet: