Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelvünk értelmében. Bővebben a vásárlási és használati feltételeinkben olvashatsz róla. Engedélyezem
Menü

Csomagok ózonos kezelése a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház fertőzőosztályán

"A kórház vezetése kidolgozott egy olyan rendszert, amellyel biztonsággal jut el a csomag a betegekhez. A ledes információs táblával ellátott fedett csomagátvevő ponton a csomagokat egy ózongenerátor segítségével sterilizálják, csak ezt követően juthat be a kórház épületébe. "

 
Forrás: baon.hu 2020.04.01
 

Új sürgősségi osztályt alakítottak ki Halason

 
Új légúti sürgősségi betegellátó osztályt alakítottak ki a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház fertőzőosztályán. Készült egy, az épülethez vezető út is, és folyamatban van egy, az Országos Mentőszolgálat részére tervezett mentőautó-fertőtlenítő állomás építése is.
 
 
 
Példás összefogással és gyorsasággal valósult meg a koronavírus terjedése miatt szükségessé vált beruházás a halasi kórház fertőzőosztályán, ahol jelenleg is elkülönített kórtermekben vannak karanténban a koronavírus-gyanújával beszállított betegek. A rendkívüli veszélyhelyzet kihirdetése óta a Kiskunhalasi Semmelweis Kórházban több olyan átalakítást kellett és még kell is végrehajtani, amely a betegellátást és a dolgozói biztonságot szolgálja.
A rendkívüli megoldások és áttervezések rendkívüli gyorsaságot is követeltek, számos helyi vállalkozás anyagilag, szaktudással és élő­munkaerővel támogatta a beruházás megvalósítását, mely a koronavírus-gyanúval érkező páciensek közül a koronavírussal ténylegesen fertőzött betegek hermetikus elkülönítését és a kórház többi részlegének zavartalan működését biztosítja.
A fertőzőosztály földszintjén egy öt vizsgálóból álló légúti sürgősségi betegellátó osztályt alakítottak ki egy elkülönített műtőrészleggel és egy gyorstesztlaborral, valamint a kórházi dolgozók számára pihenőrészleggel. Az elkülönített szakrendelő rendkívüli gyorsasággal, néhány nap alatt készült el, a tervek szerint április elejétől kell megkezdenie a működését.
Az utóbbi napokban példaértékű összefogás alakult ki a kiskunhalasi kórház javára, számos pénzbeli adomány érkezett az intézmény közcélú alapítványának számlájára, valamint eszközöket és élőmunkaerőt ajánlottak fel intézmények, cégek és magánszemélyek.
Ennek köszönhetően újabb, a Kiskunhalasi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet által felajánlott konténert szállítottak a halasi kórház főbejáratához, ahol megfelelő körülmények között le tudják adni a hozzátartozók a kórházban fekvő beteg családtagoknak szánt csomagokat. Eddig ugyanis problémát jelentett többek között a személyes használati tárgyak, ruhák, tisztálkodószerek eljuttatása a betegekhez. A kórház vezetése kidolgozott egy olyan rendszert, amellyel biztonsággal jut el a csomag a betegekhez. A ledes információs táblával ellátott fedett csomagátvevő ponton a csomagokat egy ózongenerátor segítségével sterilizálják, csak ezt követően juthat be a kórház épületébe. A csomagokat hétfőtől péntekig 9 és 12 óra között adhatják le a hozzátartozók.
 
 
Rendezés:
Nézet: