Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelvünk értelmében. Bővebben a vásárlási és használati feltételeinkben olvashatsz róla. Engedélyezem
Menü

Az ózongenerátor használata

Az ózonkezelésről röviden
 

                    
  

Az ózongenerátorral történő ózonkezelés ma már igen elterjedt fertőtlenítő, szagtalanító, penészmentesítő eljárás. Praktikus módszer, hiszen az ózon még azokat a felületeket is eléri, amelyeket hagyományos fertőtlenítő vegyszerekkel nem lehet. Megfelelő koncentráció elérésével a levegőben, felületeken megtapadó vírusok, baktériumok, penészgombák és a megjelenő élősködők elleni harcban is hatékony megoldást jelenthet. Átjárja még a textil szöveteit is, a függönyt, szőnyeget, kanapét, matracokat is. A szokásos takarítási, fertőtlenítési eljárást kiegészítve napjainkban számos területen alkalmazzák az ózongenerátor készülékeket. Bővebben az ózonról és ózonkezelésről >>
 

 

Hol használható az ózongenerátor?
 

    

    

 

Mindenhol, ahol szükséges a higiénikus környezet és a tiszta levegő. 

 Például:   

► Otthonra, szállodákba a higiénikus felületekért
Dohányfüst, dohos szag eltüntetése
Orvosi várók, rendelők higiéniai kezeléséhez
Autó klímarendszer, utastér és raktér higiéniai kezeléséhez, penészmentesítésére, szagtalanítására 
Vendéglátó egységekben
Konyha szagtalanítására
Sportlétesítmény öltözőiben
Festés utáni szagok eltüntetésére
Penészedés esetén szobákba, pincékbe
Méhészetben, borászatban...
 

Ózongenerátor felhasználási területe kimeríthetetlen, mai világba nincs olyan háztartás, intézmény, ahol ne tudnák kihasználni az ózonos kezelés előnyeit. Legyen szó akár fertőtlenítésről, szagtalanításról, penészedésről vagy akár mindenki rémálmáról az ágyi poloskákról. Mindez vegyszermentesen. 

A COVID-19 koronavírus járvány során rengeteg cikk jelent már meg arról, hogy hol és miként kezdték el alkalmazni az ózon erejét pl. mentőautókban, egészségügyi és oktatási intézetekben... Megnézem >> 


 

Ilyen egyszerű az ózongenerátor használata
 


 

Az ózongenerátor használatának lépései
 

1. Szüntesd meg a szagforrásokat (kosz, szemét, stb.)!

2. Távolíts el minden élőlényt (emberek, állatok, növények.) a kezelt területről, mert az időszakos ózonkezelés közben a nagy mennyiségű ózon közvetlen belégzése káros és irritáló lehet az élőlényeknek. Továbbá távolíts el minden kényes anyagot a kezelni kívánt területről (pl. olaj festmények és speciális szövetek, gumi származékok) melyekben esetleg kárt okozhat az ózonos kezelés. Ezeknél érdemes egy kisebb, illetve rövid ideig tartó használattal megbizonyosodni, hogy nincs károsító hatása az adott tárgyra vagy eszközre.

3. Zárd le a kezelni kívánt területet! Zárható helyiségek esetében ajtókat és ablakokat. Érdemes minél zártabb területet létrehozni, hogy az ózongáz bent maradva hatékonyabban kifejthesse hatását.

4. Vedd ki a készüléket és annak összes tartozékát a dobozából.

5. Olvasd végig figyelmesen a használati útmutatót.

6. Helyezd a készüléket egy olyan felületre amely száraz, sík, vízszintes és stabil.

7. Helyezd el az ózongenerátort a legerősebb szagforráshoz közel, figyelj arra, hogy a levegő át tudjon áramolni a készüléken (ne takard le és zárd el a ventilátor útját és az ózon kimeneti részét)! Nagyobb helyiségek kezelésekor ajánlatos kisebb részterületekre bontani a kezelésre szoruló területet és külön-külön alkalmazni az eszközt (pl. szobánként, helyiségenként).

8. Csatlakoztasd a tápkábelt a hálózati kivezetésbe a készüléken, majd dugd be a konnektorba.

9. Állítsd be az ózongenerátor időzítőjét a kívánt értékre és hagyd el a járművet, helyiséget! Egyszerre maximum annyi ideig tudod használni az ózongenerátort, ameddig az időzítője engedi! Ha szükséges további kezelés, akkor kérjük várj kb. 30 percet, mielőtt újra indítanád a készüléket, ellenkező esetben ez megrövidíti az ózongenerátor élettartamát vagy akár meg is hibásodhat.

10. A beállított idő lejárta után vagy miután a kezelés véget ért, várj legalább 30 percet, mielőtt beszállsz az autóba vagy bemész a helyiségbe! Ennyi idő kell ugyanis ahhoz, hogy a kezelés alatt kibocsátott ózon semlegesítődjön.

11. Szellőztesd ki alaposan a kezelt területet az ajtók és ablakok kinyitásával, hogy a még le nem bomlott ózongáz szabadon távozhasson.

12. Ha további kezelés szükséges (pl. nem szűntek meg teljesen a szagok), akkor kérjük ismételd meg a folyamatot, miután a készülék lehűlt.

13. Ha nem szükséges további kezelés, akkor a készüléket kérjük kapcsold ki és áramtalanítsd azt (húzd ki a konnektorból).
 

Mennyi ideig használd az ózongenerátort?


A következő táblázatokban megtalálod az általános ózonos szagtalanításra és fertőtlenítésre szükséges minimum időtartamokat, az ózongenerátorok és a kezelt terek alapterületének függvényében. Bizonyos problémáknál (például penész, vagy ágyi poloska) intenzívebb kezelés szükséges, amelyet magasabb ózonkoncentrációval érhetsz el. Ezt a táblázatban található értéknél hosszabb ózonkezelés tud biztosítani. Amennyiben ez se lenne elég, a használati útmutatóban leírtak szerinti használat mellett, akkor emelheted a kezelések gyakoriságát, csökkentheted a két kezelés között eltelt időt. Ez a táblázat segít neked az ózongenerátor kiválasztásában is. Amennyiben még további tanácsra lenne szükséged, kérd bátran ügyfélszolgálatunk segítségét. 


 
 

  

 

 

Ózongenerátor használati utasítás


Az ózongenerátor használati utasításában még bővebben tájékozódhatsz a készülék alkalmazásáról.
Kattints és válaszd ki az készüléked letölthető használati utasítását >>Ózongenerátor használata mellé ajánljuk Számodra
 

Minősített légzésvédő, gázmaszk használata

Abban az esetben, ha valamely oknál fogva be kellene menni a helyiségbe az ózonkezelés során ajánlott egy minősített légzésvédőt, gázmaszkot felvenni - amely az ózon biztonsági adatlapnak megfelelően FFP2 részecskeszűrős, aktív szén szűrővel ellátott gázmaszk, hegesztési füstök és ózon ellen. Maszkokról bővebben >> 
 
 

Még több információra lenne szükséged?

 

Kérdésed lenne az ózongenerátor használatáról? Nem tudod, hogy melyik készüléket válaszd? Tanácstalan vagy?

Hívd ügyfélszolgálatunkat bizalommal, segítünk Neked!

 

     
 


Ózongenerátor készülékek

Rendezés:
Nézet: