Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelvünk értelmében. Bővebben a vásárlási és használati feltételeinkben olvashatsz róla. Engedélyezem
Menü

Hogyan működik az ózongenerátor? Mi az ózonkezelés?


 

Mi is az, hogy ózonkezelés? 
 

Vegyszermentes és környezetbarát fertőtlenítési folyamat vírusok, baktériumok, penészgomba spóra és különböző élősködők esetén.


 
               Hogyan működik az ózongenerátor? Mit is értünk ez alatt, hogy vegyszermentes folyamat?


  

 

Az ózongenerátor készülék a hátsó részén szívja be az adott helyiség levegőjét, majd ezt követően a benne lévő ózonkazetta segítségével állítódik elő az ózon.

Hogyan? Koronakisüléssel.
 

 
 A koronakisülést úgy tudjuk legegyszerűbben elképzelni: olyan, mint a természeti jelenség a villámcsapás. Pici, apró szikrák következtében keletkezik az ózon.
 

A készülék elöl bocsájtja ki az ózont és állítja elő a szükséges ózonkoncentrációt az adott térben.

 
 


 
 
A kezelés során nagyon fontos, hogy zárt térben alkalmazzuk az ózongenerátor készülékeket. Nem kell, hogy légmentesen zárt legyen, elég ha ajtó, ablak be van csukva, adott esetben zárva. Kezelés során élőlény - ember, állat, növényzet - nem tartózkodhat bent. 
 

 
Az ózongenerátor által kibocsájtott ózonmolekulák ugyanis azokkal a vírusokkal, baktériumokkal, penészgombaspórákkal, amelyekkel találkoznak a kezelés során ebben a helyiségben, megsemmisítik azt. Tulajdonképpen egy oxidációs, elégési folyamat történik. Mégsérti ezeknek az élősködőknek a sejtfalát az ózonmolekula és O3-ból O2-t kapunk a találkozás pillanatában.

 

A kezelés során az ózonmolekulák képesek olyan felületeket is elérni, amelyeket más vegyszeres, fertőtlenítési eljárással nem lehetne. Legyen az kárpit, szövet, textília, akár a bútorzat, a fa erezete, minden olyan helyre eljut, ahol kórokozóval, baktériummal vagy vírussal találkozhat.Az alkalmazás végeztével nem marad más csak friss, tiszta, fertőtlenített levegő. A kezelést követően nincs káros vegyszermaradvány.  
 
Mint ahogyan, az előbb említésre került, oxigénből állítja elő az ózongenerátor készülék az ózont, amely a körfolyamat végén (oxigént beszívta, ózont előállította) oxigénné bomlik vissza. 

 
A kezelés végeztével nagyon fontos, hogy egy 30-40 perces türelmi időt várjunk ki. Azért is van ennek jelentősége, mert a helyiségben lévő ózonkoncentráció, azok az ózonmolekulák, amelyeknek nem volt lehetősége lebomlani, nem találkoztak semmilyen megkötni való vírussal, baktériummal, még ebben a 30-40 percben legyen ideje visszabomlani oxigénné. Majd ezt követően elfoglalhatjuk a helyiséget, de csak úgy, hogy ha egy teljes körű szellőztetést tartottunk. 


 

Az ózongenerátor használata
 
 


 
  1. Szüntesd meg a szagforrásokat (kosz, szemét, ürülék, stb.)! Ha szükséges, végezd el a megszokott takarítási folyamatot.
  2. A kezelni kívánt területről távolíts el minden élőlényt (emberek, állatok, növények), mert az ózon belégzése káros!
  3. Zárd le a kezelni kívánt területet!
  4. Helyezd el az ózongenerátort a legerősebb szagforrás közelében. Figyelj arra, hogy a levegő át tudjon áramolni a készüléken (ne takarja le, ne zárja el a ventilátor útját és az ózonkibocsátó részt)!
  5. Állítsd be az ózongenerátor időzítőjét a kívánt értékre és hagyd el a helyiséget, járművet! A kezelés elindítása előtt tájékozódj a mellékelt területkezelési tájékoztatóból és használati utasításból, hogy az általad kezelni kívánt területre, hogyan állítsd be az időzítőt.
  6. Az ózon kezelés befejezése után várj legalább 30 percet, mielőtt bemész a kezelt helyiségbe! Ennyi idő kell ahhoz, hogy a kezelés alatt kibocsátott ózon visszabomoljon oxigénné.
  7. Szellőztesd ki a kezelt területet!


 
Mi van a dobozban? Tekintsd meg a következő videónkat is!

OZONEGENERATOR unboxing special + hogyan használd
 


 

 
 
 

2021.07.02. ozonegenerator.hu
 
 

Rendezés:
Nézet:


Kérdéseid vannak? Hívj minket bizalommal hétfőtől péntekig 8:00-17:00 vagy töltsd ki a lenti űrlapot és segítünk, válaszolunk Neked!

 

   
 
 

Töltsd ki az űrlapot és hamarosan visszahívunk: