Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelvünk értelmében. Bővebben a vásárlási és használati feltételeinkben olvashatsz róla. Engedélyezem
Menü

A vírusok ózongázzal való elpusztítása

 

A Koronavírust elpusztítását ígérő autómosó „kálváriájának” a mementójára

Írta: ozonegenerator.hu

2020.03.13.

Az életünk során begyűjtött tapasztalat, minden csak elméleti, amíg valaki be nem bizonyítja az ellenkezőjét vagy a jogosultságát az állításának. Jelen írásunk is a fenti tényeket erősíti.

 

Azt szinte azonnal elfogadjuk, hogy az ismert fertőtlenítőszerek (alkoholok, aldehidek, klórvegyületek, peroxid vegyületek stb.) képesek elpusztítani az ismert és az ismeretlen kórokozók (baktériumok, vírusok) jelentős részét. A Magyarországon még kevesek körében ismert ózongáz, azonban kérdéseket, kételkedéseket vet fel az internetes közösségek és a legtöbb ember számára.

 

Pedig közismert tény, hogy az ózon már több mint száz éve nagyon jelentősen segíti az emberiség küzdelmét a kórokozókkal szemben. Nemrég jelent meg egy cikk, miszerint a klór rendkívül hatékony a vírussal szemben. Nem árt tudni, hogy az ózon akár háromezerszer hatékonyabb fertőtlenítő hatással bír mint a klór! Ha kapcsolatba kerül bármiféle mikroorganizmussal, mint például baktériumokkal, vírusokkal, penésszel, gombával, szagot okozó elemekkel, vagy oldott oxidálható ásványi anyagokkal, akkor egyszerűen megsemmisíti azt, vagy csapadék formájában oxidálja. Az oxidálási folyamat az ózonnal olyan eredményes, hogy a mikroorganizmusok nem tudnak immunitást felépíteni, nem úgy, mint ahogy az a hagyományos vegyszerekkel előfordulhat.

 

Forrás: https://hu.wikipedia.org/wiki/%C3%93zon#Az_.C3.B3zon_fert.C5.91tlen.C3.ADt.C5.91_hat.C3.A1sa

 

A mostani helyzetben mindenki megoldást keres a kórokozók visszaszorítására, szeretteinek a védelmére. Az ózongáz a felületeken és a levegőben lévő kórokozók pusztításában lehet partner.

 

A helységek vagy autók, és egyéb zárt terű járművek kezelése alatt semmilyen élőlény nem tartózkodhat, mivel az ózongáz (akárcsak egyéb fertőtlenítésre alkalmas gázok) súlyosan mérgező.  Azonban a legtöbb esetben a szellőztethetőségtől függően az ózonizálás utáni 30 perccel már elfoglalható a kezelt terület. A személyautók ozonizálása esetén, a jól szellőztethetőségtől fogva, ez az idő a saját mérési eredményeink alapján nem több 5 percnél!

 

A koronavírus Kínai megjelenését követően nemsokkal már több tanulmány is elkezdte vizsgálni az ózon hatását a frissen megjelent vírusra, amelyet a Thailand medical 2020 Februar 05.-én megjelent cikke foglal össze. A magyar fordítás kivonatát cégünk is megjelenítette. Forrásmegjelölésekkel együtt bővebben itt olvashat erről.  https://www.ozonegenerator.hu/mi-az-ozon-97/lepjen-fel-a-koronavirus-ellen

 

Rendkívüli figyelem érdemel egy újabb írás, amelyet a China.org.cn amely a Kínai állam által jóváhagyott is internetes portál 2020.02.26 -án megjelent oldalain olvashatunk, egészen addig „merészkedik”, hogy az ózon egyenesen Isten ajándéka, amit az emberiség megmentésére teremtett.

 

Zhou Muzhi a Tokiói Keizai Egyetem professzora, tanulmányában nagyon sokrétűen kifejti, hogy milyen hatást gyakorol az ózon a most megjelent COVID-19 vírusra. Leírja, hogy a 2002-ben megjelent SARS vírus ellen már bizonyított. A távol kelet ország egyik országos, P3 nevezetű  laboratóriumában, Li Zelin professzor vezetésével, az ózon elpusztításával végzett SARS-vírus kísérletének eredményei szerint az ózon hatékonyan képes elpusztítani a zöld majom vese sejtekbe oltott SARS-vírust, 99,22% - os teljes pusztítási arányt realizálva. 

 

A Wuhanban található vírus és a SARS vírus egyaránt a koronavírushoz tartozik. A kutatások szerint, az új koronavírus genomszekvenciáikban 80 %-ban hasonlít a SARS vírusra. Indokolt lehet a prognózis, hogy az ózon ugyanolyan hatékonyan szolgálja az új koronavírus további terjedésének a megelőzését és elpusztítását.

A teljes cikk itt olvasható: http://www.china.org.cn/opinion/2020-02/26/content_75747237.htm

 

Lássuk mit jelent ez egy zárt terű jármű tekintetében. Véleményünk szerint az ózon nagyon rövid időn belül képes egy személyautó utasterét hatékonyan fertőtleníteni. A tulajdonunkban lévő ózonkoncentráció mérésére képes készülékkel lehetőségünk van az ózon levegőben megjelent értékét ellenőrizni. A legtöbb tanulmány szerint a fertőtlenítésre használt ózon töménysége 0,5-2,5 ppm (milliomodrész) között van.

Forrás: https://hu.wikipedia.org/wiki/%C3%93zon#Az_.C3.B3zon_fert.C5.91tlen.C3.ADt.C5.91_hat.C3.A1sa

 A fenti források tekintetében véleményünk szerint a 18 ppm feletti ózonkoncentráció, egy órás kezelési idő alatt már képes lehet valódi eredmények eléréséhez. Természetesen ezt a koncentrációt lehetséges a különböző képességű ózongenerátorokkal, akár 80-100 ppm-re is növelni, valamint a működési idő növelhető akár 4 órára is.

 

Ezen mennyiség létrehozásához, mi egy 7000 mg ózon/ óra előállítására képes ózongenerátort alkalmaztunk. A megfelelő (18 ppm) koncentráció eléréshez, elegendő volt 10 perc, amit egy órán keresztül fenntartottunk.

 

A program lejártával az autót kiszellőztettük. Ezek után az ózon jelenléte, amelyet a mérőkészülék igazolt, 3 percen belül 0 ppm értékre csökkent.

 

Ha a laborkörülmények között már bizonyított koncentráció ennyi időn belül már képes volt elpusztítani a vírusok jelentős részét, akkor talán joggal feltételezhetjük, (mint ahogyan a vecsési autómosó is) hogy az autónkban is sikerült a fertőtlenítés, képesek voltunk elpusztítani a vírus jelentős részét, így a fertőzési esély drasztikusan lecsökkent.

  

  

 

A fotón szereplő ózongenerátor készülék:

Ugrás a főoldalra