Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelvünk értelmében. Bővebben a vásárlási és használati feltételeinkben olvashatsz róla. Engedélyezem
Menü

Bebizonyosodott! Az ózon elpusztíthatja az új koronavírust is!

Forrás: Thailand Medical news  Feb 05, 2020 

Ahogy a koronavírus tovább fejlődik és virulensebbé válik, sok megválaszolatlan kérdés merül fel, mivel még nem végeztek megfelelő klinikai vagy tudományos tanulmányokat annak tulajdonságairól, hiszen a 2019-nCoV koronavírus először csak 2019 decemberében jelent meg.

Ózon gáz


Felmerül a kérdés, hogy egy vírus, mint például a koronavírus is, mennyi ideig képes megmaradni a gazdaszervezeten kívül, leginkább a különböző felületeken.


Az influenzavírus képes életben maradni a különböző felületeken 5 óra és 7 nap közötti időtartamig, a környezeti hőmérséklettől és a páratartalomtól függően. Ezzel ellentétben a norovírusok, amelyek tipikusan megtámadják a gyomor-, és bélrendszert akár száraz körülmények között is képesek 4 hetet életben maradni a felületeken, és ellenállnak a legtöbb fertőtlenítőszernek.
Jellemzően, mint a legtöbb légzőszervi vírusnak, így a koronavírusnak is a hidegebb hőmérséklet kedvez .
 
Az új koronavírussal, sőt a SARS vírussal, mint annak „közeli unokatestvérével” kapcsolatban eddig még nem végeztek vizsgálatokat annak szempontjából, hogy a felszíneken milyen hosszú ideig képes életben maradni.

A vírusok általában önmagában nem igazán élő szervezetek. Komplex biomolekulák, amelyeknek működéséhez élő sejtekre van szüksége.

 

A biztonság érdekében, mivel még mindig nem tudjuk, mennyi ideig marad életben a koronavírus a felületeken, az a legjobb, ha fertőtlenítjük azokat a területeket, ahol sokan megfordulnak, függetlenül attól, hogy azok mutatják-e vagy sem fertőzés jeleit.


 

A fertőtlenítés egyik hatásos módja az ózongázzal történő kezelés.

Bebizonyosodott, hogy az ózongáz elpusztítja a SARS vírust, és mivel az új 2019-nCoV koronavírus szerkezete majdnem megegyezik a SARS koronavírussal, feltételezhetjük, hogy az új koronavírussal is működni fog, bár meg kell jegyezni, hogy mindeddig nem létezett ilyen tanulmány ezzel kapcsolatban. Egyet kivéve, amely jelenleg Kínában, a Hubei Virológiai Intézetében folyik. A tanulmány során kimutatták, hogy használható, és ezt a tanulmányt összegezni kell hamarosan, és hivatalosan közzé is kell tenni a Virology folyóiratban.


Az ózon egy természetben előforduló gáz, amelyet oxigénatomok képeznek. Az oxigénmolekula 2 oxigénatomból áll. Ezeket az oxigénmolekulákat atomokra bontja a villámlás során bekövetkező koronakisülés vagy a Nap ultraibolya fénye. Egyetlen oxigénatom nem létezhet önmagában anélkül, hogy visszarendeződne a két atomos oxigénmolekulává. Ebben a rendeződési szakaszban egyes atomok gyengén kötődő három atomos oxigénné csoportosulnak át. Ezt az új molekulát ózonnak vagy O3-nak hívják.


 

A vírusoknak nincs védelmük az oxidálódás ellen.

 

A vírusok általában kicsi, független részecskék, amelyek kristályokból és makromolekulákból épülnek fel. A baktériumoktól eltérően csak a gazdasejtben szaporodnak. Az ózon elpusztítja a vírusokat azáltal, hogy a fehérje burkolaton keresztül diffúzióval bejut a nukleinsav magba, és ezzel károsítja a vírus RNS-ét. A magasabb koncentrációjú ózon oxidációval elpusztítja a kapszidot avagy a külső fehérjehéjat. Amint a vírus lipid burkolata fragmentálódik, a DNS vagy RNS magja nem maradhat fenn. Az új koronavírus is egy burkolt vírus.

Az ózon virucid hatásaival kapcsolatos legtöbb kutatás arra koncentrál, hogy az ózon hajlamos a lipid molekulák széttöredezésére a többszörös kötések helyén. Valójában, amint a vírus lipid burkolata fragmentálódik, a DNS vagy RNS magja nem maradhat fenn.

Az ózongenerátorok képesek ózon előállítására a levegőből.
 

Az ózon antipatogén hatásait évtizedek óta igazolják. Alkalmazható pl. szobák fertőtlenítésére is. A baktériumokkal, vírusokkal, gombákkal és sok egyedi protozoával szembeni pusztító hatása miatt egyre több városban alkalmazzák a városi vízellátás fertőtlenítésre is szerte a világon.

Sokféle ózongenerátor létezik a piacon, a hatalmas gépektől kezdve, amelyek költségei pár ezer dollárba kerülnek, az egyszerűekig, amelyeket online is lehet vásárolni webshopokból. Ezeket általában felhasználhatók a lakások, közösségi terek, egyéb helyiségek fertőtlenítésére is. 
 
Amikor az ózongenerátort használja, ügyeljen arra, hogy be legyen állítva az időzítője, és soha ne tartózkodjon a kezelt helyiségben, amikor a gép be van kapcsolva. A gépet zárt ablakokkal és ajtókkal kell üzemeltetni körülbelül 30-180 percig. A kis gépeknek az ózonkibocsátása alacsonyabb, ennélfogva hosszabb és sűrű kezelés ajánlott. A kezelés után kb 45 percig ne menjen be a helyiségbe, majd nyisson ki minden ablakot. Ne tartózkodjon élőlény, beleértve háziállatokat és érzékenyebb növényeket is a helyiségben az ózonkezelés során.

Fontos! 

Az ózont ne használja betegségek kezelésére, és ne lélegezze be azt! Az ózon gázt csak helyiségek fertőtlenítésre, szagtalanításra szabad alkalmazni!
 

 
A kínai koronavírus járványról vagy a thaiföldi koronavírus forgatókönyvéről szóló további híreket a következő címen követheti:
https://www.thailandmedical.news/articles/coronavirus

Referenciák:

Gérard V. Sunnen, SARS and Ozone Therapy:

Theoretical Considerations,
http://www.triroc.com/sunnen/topics/sars.html

(2003)

 
Ozone therapy: A clinical review
A. M. Elvis and J. S. Ekta
J Nat Sci Biol Med. 2011 Jan-Jun; 2(1): 66–70.
doi: 10.4103/0976-9668.82319
 
SARS: CLEARING THE AIR
Jerome J. Schentag, Pharm. D., Charles Akers, Ph.D., Pamela Campagna, and Paul Chirayath.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK92445/
 
Development of a Practical Method for Using Ozone Gas as a Virus Decontaminating Agent
James B. Hudson ,Manju Sharma & Selvarani Vimalanathan
Pages 216-223 | Received 30 Jun 2008, Accepted 26 Nov 2008,
Published online: 27 May 2009, 

https://doi.org/10.1080/01919510902747969Az alábbi ózongenerátor készülékeket ajánljuk számodra:

Rendezés:
Nézet: