Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelvünk értelmében. Bővebben a vásárlási és használati feltételeinkben olvashatsz róla. Engedélyezem
Menü

Komplex felület- és léghigiénia innovatív megoldásokkal

Tudtad, hogy a beltéri levegő akár ötször szennyezettebb lehet, mint a kinti levegő? Időnk legnagyobb részét zárt térben töltjük, otthon vagy munkahelyünkön, ezért fontos, hogy higiénikus környezetet és levegőt teremtsünk ezekben a helyiségekben.

 

Ha tiszta a levegő, akkor jobb lehet a közérzet, enyhülhetnek az asztma, illetve az allergia tüneteit, kisebb eséllyel alakulnak ki légzőszervi megbetegedések. Te belegondoltál már milyen láthatatlan veszélyek leselkednek rád otthon vagy munkahelyeden?
  

  
Ahogy azt a fenti ábra is szemlélteti számos olyan veszélyforrás kering a levegőben, amit szabad szemmel nem láthatunk, mégis káros hatással lehetnek szervezetünkre. A levegő mellett pedig a felületeken, tárgyakon is megtapadnak ezek a kórokozók, melyeket megfogva szintén növeljük annak kockázatát, hogy szervezetünkbe kerüljenek. Annak érdekében, hogy ezeknek a káros részecskéknek a száma csökkenjen a levegőben és a felületeken egyaránt, ma már szerencsére számos innovatív, vegyszermentes megoldás létezik, melyek kombinált használatával maximális higiénia teremthető. A hagyományos takarítási folyamatot tökéletesen kiegészíthetjük ózonos kezeléssel, UV-C fény általi fertőtlenítéssel és a levegő folyamatos megszűrésével légtisztítók által. 

 

Fontos azonban tudni, hogy a komplex felület- és léghigiénia folyamatos biztosítása csak ezen eszközök kombinált használatával lehetséges! Mikor melyikre van szükség és hogyan használd? Cikkünkben részletesen bemutatjuk 4 pontban!

   
  
1. Teremts maximális higiéniát az ózon erejével

Az ózon az egyik legerőteljesebb fertőtlenítő hatású gáz, amely segítségével hatékonyan fertőtleníthető a beltéri levegő és a felületek még az elérhetetlen helyeken is. Drasztikus fertőtlenítő hatása miatt a pandémiás időszakban egyre több háztartásban és vállalatnál vált elengedhetetlenné az eszköz használata, hiszen többek között az ózon bizonyítottan képes a vírusok, baktériumok elpusztítására. Megoldást nyújthat továbbá penésztelenítésreélősködők (pl. poratka) esetén, a kellemetlen szagok eltüntetésére.
   

ózongenerátor  ózongenerátor

 

Röviden az ózonról
  

Az ózongáz az egyik legerősebb fertőtlenítéshez használt hatóanyag, ami 50-szer hatékonyabb és 3000-szer gyorsabb, mint a klór. Megtalálható a talaj vegyületeiben, a vízben és az ózonpajzsban. A természetben villámcsapás közelében nagy mennyiségben keletkezik ún. koronakisülés hatására. Az ózongenerátorok működése is ezen az elven alapszik. Az ózongázzal történő kezelés 100%-ban vegyszermentes, hiszen az ózongenerátor a levegőből állítja elő az ózongázt, amely az oxidációt követően oxigénné bomlik vissza. Gáz halmazállapotának köszönhetően bejárja az egész teret, eljut a nehezen elérhető felületekhez, átjárja még a textíliákat is.

  
Azt tudni kell, hogy az ózonkezelés alatt a helyiségben élőlény nem tartózkodhat. Ez nem véletlen, ugyanis kis mennyiségű ózon belégzése okozhat fejfájást, szem- és torok irritációt. Azonban a nagy koncentrációjú ózongáz hosszú távon súlyos egészségkárosodást okozhat, csak úgy, mint ahogyan a klór is (forrás: wikipedia.org). Ezért kell az ózongenerátor használati utasítását betartva, megvárni a türelmi időt, azaz várni az ózon lebomlásáig, ezzel is segítve a hatékonyságát is. A kezelés után pedig egy alapos szellőztetés szükséges. 

Ha még nincs OZONEGENERATOR készüléked, tekintsd meg kínálatunkat, vagy kérd ügyfélszolgálatunk segítségét a választásban!
  
  

2. Vesd be az UV-C fény erejét két ózonkezelés között percek alatt

Kétségkívül elmondható, hogy az ózonos fertőtlenítés az egyik leghatékonyabb felület- és léghigiéniai megoldás, azonban adódnak olyan helyzetek, amikor nincs idő vagy lehetőség megfelelően kiszellőztetni az ózonkezelést követően. Ilyen esetben nyújthat gyors megoldást az ózonmentes UV-C technológia, amely szintén tökéletesen alkalmas a levegő és a látható felületek fertőtlenítésére. Például egy tárgyaló fertőtlenítésére a két megbeszélés között vagy két páciens fogadása között egy rendelőben.
  

uvc   uvc

   

Röviden az UV-C fény erejéről
  

Az ibolyántúli, ultraibolya vagy ultraviola sugárzás (röviden UV-sugárzás) a látható fénynél (400-780 nm) kisebb, de a röntgensugárzásnál (0,01–100 nm) nagyobb hullámhosszúságú; a 180–400 nanométeres tartományba eső elektromágneses sugárzás. A szó eredete, hogy a legkisebb hullámhosszúságú, de még látható fény színe az ibolya (latinul: viola). Az UV-C fény az úgynevezett kis hullámhosszú vagy germicid sugárzás a 200 és 280 nm közötti tartományban található. Az UV-C technológia 100%-ban vegyszermentes.


uv fény  uvc

  
Itt is alkalmazzák
  

Manapság az UV-C fényt már az egészségügy számos területén használják az orvosi eszközök, munkaterületek és helyiségek levegőjének fertőtlenítésére (forrás: nnk.gov.hu). 

Az UV ereje bevethető az élelmiszeriparban is, hiszen hatékonyan kezeli a felületeket és a légtérben szálló mikróbákat. Az amerikai FDA (Élelmiszer- és Gyógyszer Engedélyeztetési Hivatal) jóváhagyta az UV-C fény használatát az élelmiszerek kezeléséhez is. (forrás: fda.gov)

Ezt a technológiát az már 1900-as évek elejétől alkalmazzák víztisztításra is. Hazánkban több város, köztük Budapest ivóvizét is UV-C lámpákkal kezelik. (forrás: vizmuvek.hu)

  
Az UV-C fény hatékony megoldás a gombák, baktériumok, vírusok ellen, ugyanis legnagyobb előnye, hogy nem tudnak a mikroorganizmusok ellenállóvá válni a kezelés ellen. Az UV-C sugárzás megfelelő alkalmazással elpusztítja a leggyakrabban előforduló vírusokat is.

Az UV-C fénnyel való fertőtlenítést bevethetjük otthon, munkahelyünkön, valamint a vendéglátás, az egészségügy és a szépségipari szolgáltatások területén is. 

Az UV2CLEAN lámpáink 253,7 nm-es hullámhosszon működnek, melynek köszönhetően ózonkibocsátás nélkül kiválóan felveszik a harcot a baktériumok, vírusok, gombák, szagok ellen a levegőben és a felületeken.

  
  
3. Tartsd fent a higiénikus levegőt Antiviral légtisztítókkal

A légtisztítók a legjobb megoldások az ózon vagy az UV-C fény által megteremtett higiénikus levegő folyamatos fenntartására. Mivel időnk legnagyobb részét zárt térben, otthon vagy munkahelyünkön töltjük fontos figyelmet  fordítani a beltéri levegő minőségére, főként a közösségi terekben. Ahogyan a cikk elején bemutatott ábra mutatja, számos olyan káros részecske kering a levegőben, melyek számát csak légtisztító folyamatos használatával csökkenthetjük. Ilyenek az allergének (por, pollen, állatszőr), baktériumok, vírusok, káros gázok, illékony szerves vegyületek, kellemetlen szagok, szmog, füst, penészspórák, stb. Ha tiszta a levegő, akkor jobb lehet a közérzetünk, enyhíthetjük az asztma, illetve az allergia tüneteit, kisebb eséllyel alakulnak ki légzőszervi megbetegedések és pihentetőbb az alvás is.

air2fresh  air2fresh  

 

Nem mindegy azonban milyen légtisztítót választunk! Ha a cél csak az allergének, por, szagok, nagyobb baktériumok kiszűrése, akkor egy szén és HEPA szűrővel ellátott készülék is kielégítheti igényeidet, azonban, ha a nagyobb veszélyt jelentő, parányi baktériumoktól és vírusoktól való védelem is fontos számodra, mindenképp antiviral védelmi elemekkel felszerelt légtisztítót válassz! Az antiviral védelmi elemek a réz- és ezüstionos technológiát alkalmazó, UV-C fénnyel, ionizációval,vagy  ózonkibocsátással felszerelt készülékek. Ezekkel a technológiákkal jelentősen tisztább levegő teremthető és tartható fent, mint a csak HEPA és szénszűrővel felszerelt légtisztítókkal. 

Az AIR2FRESH Antiviral légtisztítók között biztosan megtalálod a számodra ideális készüléket. A termékcsalád különlegessége az réz- és ezüstionos Antiviral technológia, amellyel légtisztítóink felveszik a harcot a 0.3 mikronnál kisebb kórokozókkal is. Az Expert 40 és Ultimate 55 készülékeinkben pedig UV-C fény is található a fokozott védelem érdekében.

antiviral
 

Az ANTIVIRAL technológiáról bővebben
  

A legfrissebb kutatások bebizonyították, hogy a réz- és ezüstionok baktérium- és vírusölő tulajdonságokkal rendelkeznek. Képesek életképtelenné tenni a SARS, a H7N9 (madárinfluenza, koronavírus), a H1N1 (légúti influenza vírus) és egyéb vírusokat. Súlyosan károsítják a mikroorganizmusok sejt membránját, amely felszakadhat és citoplazmatikus (sejtfolyadék, amelyben megtalálhatók a sejtszervecskék) szivárgás következhet be, amelynek során a mikroorganizmus elpusztul. 
ezüst- és rézion

  
  
4. Figyelj a megfelelő páratartalomra

Sokan nem tudják, de a megfelelő páratartalom (40-60%, kisgyermekek esetén 60-70%) is elengedhetetlen része a higiénikus levegőnek. Az ideális páratartalommal csökkenthető a köhögés, orrszárazság, illetve magasabb páratartalom mellett kevésbé vagyunk kitéve egyes kórokozóknak is. 

A magas páratartalmú levegőben könnyedén elszaporodhatnak olyan kórokozók, mint pl. a penészgomba. A penészgomba súlyos légzőszervi megbetegedéseket okozhat, emellett könnyedén elszaporodhat és megtelepedhet a falakon, nyílásokban, repedésekben, bútorok mögött.

A penészspórák elpusztíthatók az ózon erejével, azonban nagyobb páratartalomban az ózon nem tudja megfelelően kifejteni hatását, hiszen a levegőben lévő apró vízcseppek megkötik az ózont, amely nem tudja így megtölteni kellőképpen az adott teret és kifejteni hatását.

Tehát, ha nagy a páratartalom, azaz 60% fölé emelkedik az értéke, akkor mindenképp ajánlott egy páramentesítőt is alkalmazni, amely ebben az esetben az ózongenerátorral együtt csökkenti a penészesedés kockázatát. A páramentesítő miatt a pára nem csapódik le a falakon, bútorokon az ózon pedig az alacsonyabb páratartalom miatt, hatékonyabban tud leszámolni a penész spórákkal, kórokozókkal, szagmolekulákkal.

A páratartalom ellenőrzésére kiváló eszköz egy beltéri páratartalom mérő.


    
Akik már előszeretettel alkalmazzák a komplex léghigiénia adta előnyöket:
   

   
   
  
A léghigiénia olyan témakör, amelyben fontos a szakértői segítség!

Ha szeretnél a maximumra törekedni, vagy bizonytalan vagy milyen megoldások lennének tökéletesek számodra a folyamatos higiénia megteremtésére és fenntartására, keresd ügyfélszolgálatunkat és szakértő kollégáink segítenek a számodra legideálisabb termékek kiválasztásában!
  

    


    

Termékeink: