Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelvünk értelmében. Bővebben a vásárlási és használati feltételeinkben olvashatsz róla. Engedélyezem
Menü

PureCare 600 GDP fordított ozmózis, közvetlen átfolyású víztisztító

Ár:
110.900 Ft
Cikkszám: RO-1046-INF-600
Átlagos értékelés: Örülünk, ha értékeled termékünket!
Várható kiszállítás: 2023. június 01.
Elérhetőség: Raktárról Azonnal
Szállítási díj: Ingyenes

A PureCare ECO 600 közvetlen átfolyós víztisztító egy olyan innovatív szűrési folyamattal rendelkezik, amely 2 szűrő segítségével összesen 5 fokozatból áll.

► Leírás

PureCare ECO 600 fordított ozmózis víztisztító 5 lépéses eljárással, 2 szűrővel


víztisztító  

 

ECO 600 GPD MEMBRÁN

 

 

Alacsony, mindössze 1.610,87-es vízvisszadobásának köszönhetően (1,61: 0,87*) nagy mennyiségű ivóvíz előállítására képes.

(*Minden megtermelt 1.61 liter után, mindössze 0.87 litert utasít vissza.)
 

Magas tiszta víztermelési képesség: akár 2.200 liter/nap

Gyors és egyszerű szűrő csere

Nagyobb tartósság jellemző rá, mint a hagyományos membránok esetében.
 

LED kijelzővel rendelkezik, amelynek segítségével egyszerűen tájékozódhatunk arról, amikor elérkezik a szűrő cseréjének ideje.

 

Az Infinity ECO 600 víztisztító egy olyan innovatív szűrési folyamattal rendelkezik, amely 2 szűrő segítségével összesen 5 fokozatból áll.



 

Rendkívüli hatékonyság kórokozók esetén is

A fordított ozmózist eredetileg arra tervezték, hogy a haditengerészet számára ihatóvá tegyék a tengervizet. Ideális mindazok számára is, akik nátriumszegény diétát folytatnak. A fordított ozmózis membránnak sokkal kisebb a pórusmérete, mint egy baktériumnak vagy parazitának, így megfelelő alkalmazás esetén, rendkívüli hatékonysággal távolíthatja el a mikroorganizmusokat a vízből.

fordított ozmozis kórokozók kiszűrése

 

fordított ozmozis
 

Kiváló vízminőség

Az ivóvízben észre fogja venni az íz javulását. Kedvezőbb lesz a kávéfőző, a jégkockák vagy a gyümölcslevek készítéséhez is. Ha tisztított vízzel főz, jobban érezheti majd az ételek ízét. Egészségesebb lehet a víz a család számára, és jót tehet a növényeinek is. Az alacsony ásványianyag-tartalomnak köszönhetően, ez a vízkezelés azoknak is ajánlott lehet, akik magas vérnyomásban szenvednek. Ideális gőzölős vasalókhoz is. Az ozmotizált víz segíthet meghosszabbítani a készülékek élettartamát.
 


Kosárba
 

 

 

Fordított ozmózis

Forrás: wikipedia
 

fordított ozmózis során egy hígabb oldattól féligáteresztő és mechanikailag szilárd membránnal elválasztott tömény vizes oldatra az ozmózisnyomásnál nagyobb nyomás hat. Ilyenkor a vízmolekulák a hígabb oldatba áramlanak és a töményebb oldat koncentrációját növelik. A folyamat éppen ellenkezője az ozmózisnak, amelynek során a koncentrációkülönbség kiegyenlítésére megindul a vízmolekulák diffúziója a hártyán keresztül a töményebb oldatba és ennek következtében túlnyomás (ozmózisnyomás) keletkezik.

Felhasználási területe

A fordított ozmózist elsősorban az ivóvízkezelés során alkalmazzák, ahol zárt technológiai rendszerben, nyomás alatt egy féligáteresztő rétegen (membránon) préselik át a már több lépcsőben előszűrt vizet. A fordított ozmózis során használt membrán vízáteresztő mérete 0,0001 mikron nagyságú, amely így kiszűri a tisztításra szánt vízben lévő szinte összes fizikai és kémiai szennyezőanyagot, valamint a biológiailag aktív szervezeteket is.

A fordított ozmózis technológiáját először a haditengerészetnél használták a sós tengervízből történő ivóvíz előállítására. A nyugati világban régóta elterjedt, mint háztartási ivóvíztisztítási technológia is, de ma már a Közel-Kelet tehetősebb országai is így nyerik ivóvizüket a tengerből, sőt, Ázsiában már megjelentek a palackozott RO (Reverse Osmosis) ivóvizek is.

A fordított ozmózis az úgynevezett hiperszűrési technológiákhoz tartozik, és egyre jobban elterjed a vegyipari folyamatokban, a kozmetikai- és gyógyszeriparban és olyan más helyeken ahol nagyon nagy tisztaságú víz biztosítása szükséges.

Működése

A fordított ozmózis (Reverse Osmosis, RO) a természetes ozmózis folyamat megfordítása nyomás hatására. Az ozmózis jelenség egy oldószernek a természetes áramlása egy félig áteresztő membránon keresztül, egy hígabb oldat irányából a töményebb oldat irányába. A hajtóerő az ozmózisnyomás, mely függvénye az oldószer és az oldott anyag típusának, valamint a koncentrációnak. Amikor az ozmózisnyomással éppen egyenlő a felépülő hidrosztatikus nyomás, az eredmény az ozmotikus egyensúly, amikor is a membránon keresztüli nettó áramlás nulla. Amennyiben túlnyomást alkalmazunk a töményebb oldat oldalára a természetes ozmózis áramlás iránya megfordul. Az oldószer a töményebb oldat felől a hígabb oldat irányába áramlik. Ez a folyamat a fordított ozmózis.

Fordított ozmózisos rendszerekben a szeparációhoz erős, tartós, spirálisan csavart fordított ozmózis membránokat alkalmaznak. A berendezés nagynyomású szivattyúja az előkezelt nyersvizet (tápvíz) magas nyomáson szivattyúzza a fordított ozmózis membránokra. A membránok szétválasztják a folyadék áramot egy “tisztított” termékvíz áramra (ezt nevezzük permeátumnak) és egy koncentrált áramra (ezt nevezzük koncentrátumnak), mely utóbbiban találhatók a nyersvízáramból származó ásványi sók, baktériumok, stb. Ennek következtében ezeknek a “szennyezőknek” a koncentrációja lényegesen magasabb lesz a koncentrátumban, mint az eredetileg feladott nyersvízben. A spirálisan csavart membrán két réteg félig áteresztő membránt tartalmaz, amelyeket egy finom szövésű támasztó anyag választ el egymástól. A membránoknak három széle lezárt, így egy borítékszerű formációt hoz létre a finom szövésű támasztó anyag körül. A membrán borítéknak a negyedik széle egy perforált csőhöz csatlakozik úgy, hogy a finom szövésű támasztóanyag a központi perforált cső köré van tekerve spirálisan. Egy durvább szövésű műanyag háló helyezkedik el a membrán boríték egyik külső oldalán. A háló elválasztja egymástól a membrán rétegeket, és az áramlás turbulenciájának kialakítására is szolgál. Ez a négy réteg spirálisan van feltekerve, és egy henger alakú nyomástartó edénybe kerül. Ezt az egységet nevezzük egy komplett membrán modulnak. A tápoldatot a spirálisan csavart tekercs egyik végénél vezetjük be a modulba, majd a folyadék végigáramlik a durva háló által létrehozott membrán közti résen. A nyomás alatti tápvíz egy része áthalad a membránon, ez a permeátum (termékvíz), a membrán boríték belseje felé és követi a szálas alátámasztásban lévő áramlási csatornákat, amelyek azután a permeátumot a központi perforált csőbe gyűjtik össze. A koncentrátum a modulnak a feladással ellentétes végén lép ki.

► Paraméterek

membrán ECO 600 GPD
Áramellátás 100-240V / 50-60Hz
Áramfogyasztás 60W
Víztisztítási kapacitás 1,6 L/perc , 2.200 L/nap
Szivárgásgátló rendszer van
Víznyomás 0,1 - 0,4 Mpa
TDS max. 2.000 ppm
Készülék mérete 323 x 190 x 430 mm

► Vélemények

Örülünk, ha értékeled termékünket. Akár röviden, akár hosszan! :) Hány csillagot adnál? Mi a tapasztalatod? Hol használod és mire? Előre is köszönjük Neked, ha megírod oldalunkra!
Írd meg véleményed!

Az értékelések rögzítéséről és ellenőrzéséről bővebb információk a Webshop használati útmutatóban