Barion Pixel
Kategóriák

Vírusok vs. légtisztítók

A vírusokat rengeteg rejtély övezi. Csak, hogy egy párat említsek: többféle elmélet is született arról, hogy hogyan jöttek létre, illetve arról, hogy mióta vannak velünk. Jelen pillanatban közel 3000 vírusfajt azonosítottunk már, és további 4000 vár besorolásra, azt pedig, hogy összesen jelen pillanatban hány van, ami még felfedezésre vár, azt senki sem tudja. Manapság már sokkal több ismeretünk van róluk, mint pár évvel ezelőtt, de még sok emberöltő kell hozzá, hogy teljesen feltérképezzük őket. Jelen pillanatban még arról is folyik a vita, hogy élőlények-e a vírusok. Az élet határán mozgó organizmusokról beszélünk, amelyek mind az élő, mind az élettelen szervezetekkel mutatnak hasonlóságot. Egyben viszont egyet érthetünk: a sok-sok vírustörzs között hiába vannak olyanok, melyek egyáltalán nem, vagy csak enyhe tüneteket okoznak, még mindig túlnyomó többségben vannak azok, amelyek napokra ledönthetnek bennünket a lábunkról. Éppen ezért fontos, hogy segítsük szervezetünket a védekezésben.

 

Hogyan lehet hatékonyan védekezni a vírusok ellen?

A vírusok mindenhol ott vannak, egyes helyeken nagyobb, máshol kisebb mennyiségben, de mivel láthatatlan ellenségről beszélünk, így sohasem lehetünk elég elővigyázatosak. Mindenen ott leselkedik a fenyegetés, amihez csak hozzáérünk. Csak hogy pár dolgot említsek: kilincsek, kapaszkodók a tömegközlekedésen, gombok, csapok, evőeszközök. Ebből kifolyólag tartsuk be az alapvető higiéniai szabályokat, igyekezzünk a lehető legkevesebb dologhoz hozzáérni, mossunk kezet – lehetőleg szappanos vízzel –, amilyen gyakran csak tudunk, és próbáljunk meg minél kevesebbszer az arcunkhoz, szemünkhöz, szánkhoz érni.

 

De mit érünk ezzel a fajta védekezéssel, ha a rengeteg elővigyázatosság ellenére szimplán csak belélegezzük a vírust? A levegőben is rengeteg kórokozó terjed, ami csak azt várja, hogy bejusson a szervezetünkbe. A vírusok terjedéséhez elég egy köhintés, egy tüsszögés, vagy csak kifújni a belélegzett levegőt, de sajnos a lépteinkkel is felkavarhatjuk a földön lévőeket, és bekerülnek a levegőbe. Csak, hogy pár példát említsek levegőben terjedő vírusokra:

Norovírus: A gyomor-bélhurut, más néven gasztroenteritisz okozója. Olyan kellemetlen tüneteket képes előidézni, mint a hányinger, hányás, hasmenés, gyomorgörcs. Az általa okozott járványok minden évben gondot okoznak az egészségügyi intézményeknek, irodáknak, iskoláknak.

 

Influenza: Egy nagyon fertőző légzőszervi betegség, melyet a tüdő, a torok vagy az orr vírusos megfertőződése okoz. Légzéssel, beszéddel, köhögéssel és tüsszentéssel is kikerülhetnek e levegőbe a vírust tartalmazó cseppek. A 1-5 mikron nagyságú részecskék korlátlan ideig képesek a levegőben lebegni, így fertőző marad.

 

Kanyaró: Nagyon fertőző vírusos megbetegedés. Tünetei az orrfolyás, köhögés, láz, torokfájás és a szem kipirosodása. Közvetlen kapcsolattal, és cseppfertőzéssel terjed, és ami különösen veszélyessé teszi, hogy az első tünetek előtt 3-5 nappal már fertőzőképes a beteg.

 

Mumpsz: Elsősorban a nyálmirigyeket támadja meg. Minél idősebb korban kapja el valaki, annál veszélyesebb. Leggyakoribb tünetei a láz és a gyulladásos feldagadás, hasmenés, hányás, has felső részének fájdalma. Gyakorta járulnak hozzá légzőszervi tünetek is. Ezt a betegséget a szövődmények teszik igazán veszélyessé: agyhártya- és agyvelőgyulladás, hallásvesztés, heregyulladás.

 

Koronavírus: Ide sorolandó a SARS COVID 2019 is. A Wuhanból indult ismeretlen eredetű tüdőgyulladást is egy vírus okozza. Tünetei a láz, köhögés, légszomj, izomfájdalom, fáradékonyság, orrdugulás, torokfájás, hasmenés, íz- és szaglásvesztés.

 

A fenti felsorolásban szereplő vírusok csak kiragadott példák, a napjainkban is jelen lévő fenyegetésekre. Kellő védelem nélkül könnyen elkaphatjuk bárhol, bármelyiket. Az irodában, bevásárlóközpontokban, tömegközlekedésen, de akár hazahozhatja gyermekünk is az óvodából, iskolából.

 

Felmerül a kérdés:

Hogyan tehetnénk akkor az általános higiéniai szabályok betartásánál többet?

Itt jön képbe a léghigiénia, amely segít nekünk, hogy kiszűrjük a levegőből ezeket a kártékony betolakodókat. Az AIR2FRESH Antiviral légtisztítók többek között pontosan erre a problémakörre született meg.

A benne található, több rétegű szűrőrendszer nem csak kiszűri a levegőből a mikroorganizmusokat, hanem maradéktalanul el is pusztítja a 99,97%-át ezeknek a szervezeteknek. A szűrők baktericid, virucid és fungicid hatással bírnak, tehát baktérium-, vírus- és gombaölők. A termékcsalád összes tagja egy különleges réz- és ezüstionos szűrési technológiát tartalmaz.  


Mit is jelent ez?

  • A legfrissebb kutatások bebizonyították, hogy a réz- és ezüstionok baktérium- és vírusölő tulajdonságokkal rendelkeznek. Képesek életképtelenné tenni a SARS, a H7N9 (madárinfluenza, koronavírus), a H1N1 (légúti influenza vírus) és egyéb vírusokat.
  • Súlyosan károsítják a mikroorganizmusok sejt membránját, amely felszakadhat és citoplazmatikus (sejtfolyadék, amelyben megtalálhatók a sejtszervecskék) szivárgás következhet be, amelynek során a mikroorganizmus elpusztul

   
A termékcsalád nagyobb tagjaiban viszont ennél is több található meg, azok számára, akik még biztosabbra mennének. Ezekbe a készülékekbe került egy UV-C germicid fénycső. Ez egy speciális 253,7 nm-es hullámhosszon működik, így ózont nem generál, viszont hatékonyan számol le a vírusokkal, baktériumokkal és gombaspórákkal, hiszen roncsolja a szerkezetüket, ezáltal téve őket életképtelenné.

 

Légtisztítóink nélkülözhetetlen társai minden otthonnak, munkahelynek, hiszen modern dizájnjuk segítségével stílusos részévé válnak a helységnek, és professzionális segítséget nyújtanak a kórokozókkal szemben.

 

Ha Ön is tenne valamit az egészségének megőrzéséért, akkor nézzen szét a webshopunkban és találja meg az Önhöz leginkább illő védelmet.
 
 
Cikket írta: C.R.
Megjelent: 2021.05.21. ozonegenerator.hu

Rendezés: