Barion Pixel
Kategóriák

Dohos szag? Dohányfüst szag? Kellemetlen klíma szag? ...  Így használd az ózongenerátor készüléket szagtalanításra!

 
 

Kellemetlen szagok, amelyektől nem tudsz megszabadulni? Sajnos, könnyen előfordulhat, hogy olyan probléma üti fel fejét akár szobában akár autóban, amely rendkívül orrfacsaró szaggal jár. Hogyan segíthet ezen egy ózongenerátor?

  
Az ózongenerátor a levegőben lévő oxigént alakítja át ózonná a készülékben található ózonlap felületén keletkező apró koronakisülések segítségével. Az ózon gáz halmazállapotának köszönhetően átjárja még a textíliákat, bútorokat, eljut az elérhetetlen felületekhez is. Amikor az ózon szagmolekulával találkozik, egyszerűen semlegesíti azt, majd az ózon visszaalakul oxigénné. Környezetbarát eljárás, amely komplex módon, rendkívül hatékonyan fejti ki hatását. 


Milyen szagok ellen bevált módszer az ózonkezelés? Tekintsünk át néhány példát, amikor az ózon már bizonyította erejét!


Dohos szag


A magas páratartalom ruhaszárítás után, az új műanyag nyílászárók, a szigetelés okozta hőhíd kialakulása, a nem elégséges szellőztetés, a nedves falak mind mind hozzájárulhatnak a dohos szag kialakulásához. Leggyakrabban először a szekrény vagy épp a gipszkarton mögött kezdődik a probléma. Jellegzetes, rendkívül kellemetlen szag, amely az ajtón belépve, egyből érezhető.
 

dohos öreg ház szag     dohos szekrény szag 

A nedves közeg miatt hasonló a probléma a régi házakban, pincékben, vályog házakban. Átható dohos szag, amely beivódik a bútorokba, függönyökbe, ágyneműkbe, ruhákba. Átjárja az egész lakást. 
 

Társasházakban gyakran előfordul, hogy a felső szomszéd miatt elázik a lakás. A falakon, tapétákon megjelenő foltok mellett, a falak száradását követően, a pállott, dohos szagtól is érdemes minél hamarabb megszabadulni.
 

Amire első lépésként mindenképp érdemes figyelni, hogy napi szinten a helyiség páratartalma ne haladja meg a 60-65%-ot, amely rendszeres szellőztetéssel egyszerűen megoldható. Ezzel a kis odafigyeléssel és az ózongenerátor alkalmazásával, a problémát a gyökerénél megragadva, megszüntethetőek a szagok és megelőzhető, hogy újból kialakuljon. 
 

páramérő 

Miért ajánlott mérni a páratartalmat ózonkezelés esetén? Megfelelő érték mellett az ózon hatékonyabban fejti ki hatását. 65%-nál magasabb páratartalom esetén előfordulhat, hogy a készülékben lévő ózonlap és a készülék élettartama lerövidül, így minden szempontot figyelembe véve egy páramérő hasznos kiegészítője lehet az ózongenerátor készüléknek.
 

Ahhoz, hogy a dohos szaggal felvegyük a harcot egy normál méretű, kb 20 m2-es szobába, egy 10.000 mg/h teljesítményű ózongenerátort érdemes választani. Ilyen erős készülékkel, akár heti 2 ózonkezeléssel már rövid időn belül rendkívüli eredményeket érhetünk el.Füst szag


Ha egy számunkra új gépjárművet vagy lakást vásárolunk az egyik leggyakoribb kellemetlenség szokott lenni, hogy az előző tulajdonos dohányzott és ennek szaga még erősen érezhető. Nem kell ezzel együtt élni! Az ózon a dohányfüst szagát is semlegesítheti.
 

dohány, cigaretta füst szag 

Egy 10.000 mg/h teljesítményű ózongenerátor alkalmazásával 4-5 kezelés követően a kárpitba, tapétába, parkettába ivódott szag helyett friss, kellemes illat érezhető.


Egy sajnálatos káreseményt, egy tűzvészt követően is érdemes bevetni az ózon szagtalanító erejét. Az erős füst szag, az égett szag majd az oltást követő állott szag is könnyen kezelhető ózonnal. Ilyen esetben, a falak száradását követően célszerű nagyobb teljesítményű, akár 40.000 mg/h ózonkibocsátásra képes ózongenerátort választani.

 

Kellemetlen klíma szag


Fura szaga van a klímának? Nem csoda! A klímarendszerben a nedves közeg miatt elszaporodó mikroorganizmusok megjelenésével együtt a poshadt jellegű szag is felütheti a fejét. Legyen az akár autóklíma vagy szobában lévő klíma a kellemetlen szagok elkerülése végett, mindenképp ajánlott évente legalább kétszer, tavasszal és ősszel egy alapos ózonkezelést megejteni egy, legalább 4.000 mg/h teljesítményű készülékkel. 


klíma szagtalanítás 

Az autóklíma karbantartás részeként az ózonkezelést már számtalan autókozmetika és szerelőműhely bevezette szolgáltatásai közé. Ez a technológia már minden háztartás számára elérhető, így rendszeres használat mellett hamar megtérülhet egy saját ózongenerátor ára.

Hogyan használd az ózongenerátort autóban? 

Röviden összefoglalva a szagforrástól, esetleges szeméttől, ételmaradéktól megszabadulva, száraz időjárási körülmények között, beindított motorral, belső levegő keringetésre, közepes hőfokra és ventillátor fokozatra érdemes beállítani a légbefúvó rendszert. Az ózongenerátort az anyósülés lábtér részébe elhelyezve a fél órás ózonkezelés, majd az azt követő türelmi idő és szellőztetés átfogó eljárást jelenthet a klímaszag és a kárpitba ivódott egyéb szagok esetén is. 


Étel szag


Kiömlött a tej az autóban? Esetleg a bor borult ki? Más-más élethelyzetekben különböző apró balesetek történhetnek. Kis baleset, nagy kellemetlenség, amely egyre csak bűzösebbé válik. Hasonló szagforrás lehet a konyha is egy-egy nagyobb sütés-főzést követően. Az olajszag és fűszerek illatának keveredése egy idő után már inkább zavaró, mint ínycsiklandó, főleg akkor, ha véletlenül odaégett az étel. 

étel szag 

Vásárlói visszajelzések alapján az ózonkezeléssel gyorsan felléphetünk ezen kellemetlen szagok ellen már egy 4.000 mg/h teljesítményű ózongenerátorral is.

Gyakori kérdés szokott lenni, hogy konyhában vagy kamrában ajánlott-e elindítani az ózongenerátort. Természetesen a használati utasítást követve ugyanúgy elindítható, mint bármely más helyiségen otthonunkban.


Kisállatok utáni szag


Appartmanokban, kutyabarát szálláshelyeken gondot okozhat ha egy vendég nem kellő óvatossággal tartja a szobában az állatot és távozását követően vizelet szag járja át a bútorokat. A következő vendég előtt mindenképp a takarítást követően gyors és hatékony szagtalanító módszerre van szükség. 

állat szag 

Pl. egy 10.000 mg/h teljesítményű ózongenerátorral egy 30 m2-es szoba kezelésére fél órát érdemes szánni. Az ezt követő fél órás türelmi idővel és szellőztetéssel kalkulálva bő egy óra alatt egy rendkívül komplex eljárást végezhetünk az ózon segítségével. Praktikus eljárás szállodai szobákban, appartmanokban és persze otthon is.


Mire érdemes figyelni? 


Fontos a használati utasításban leírtak betartása különös tekintettel arra, hogy az ózonkezelés során élőlény (ember, állat, növény) nem tartózkodhat a helyiségben. 
 

Ezen kívül mire érdemes még figyelni? A minőség minden esetben fontos! A prémium minőségű ózongenerátorok állandó teljesítménnyel tudják biztosítani a megfelelő ózonkibocsátást. A piacon, a különböző online felületeken elérhető irreálisan alacsony áron elérhető készülékek esetén sajnos nagyon könnyen előfordulhat, hogy a feltüntetett teljesítményt nem tudja a készülék elérni, így nem is tudja azt a hatást biztosítani. 

Mire figyelj ózongenerátor választásakor? Kiváló minőség - rossz minőség 


A különböző problémák esetében más-más teljesítményű ózongenerátort érdemes választani. Ezért is kiemelt fontossággal bír, hogy a készülék azt az ózonkibocsátást tudja, amely a leírásnak megfelel. 
 

Tudtad? Az ózongenerátor nevében szereplő számsor a teljesítményre, azaz az ózonkibocsátásra szokott utalni, amelyről pontosabban megbizonyosodhatsz a termékleírásban és használati utasításban is. Mindig érdemes a termékoldalakon, illetve cikkekben megtalálható valós véleményeket is elolvasnod, amelyekből plusz információt tudsz leszűrni a készülék hatékonyságával kapcsolatban.


A szagtalanítás mestere


Egy kiváló minőségű ózongenerátorral, az ózon drasztikus erejét bevetve, a szagtalanítás mestereként léphetünk fel a nemkívánatos szagok ellen. Legyen az akár dohos szag, klíma szag vagy akár állat szag, az ózonkezelés praktikus megoldást jelenthet otthon, irodákban, raktárakban, autókban vagy épp teherautókban egyaránt. 
 

A fenti példákon túl számtalan eset előfordulhat, amikor jó, hogy ha kéznél van az ózongenerátor. Próbáld ki saját problémádra, és ha nem válna be, élj a 30 napos pénzvisszafizetési garanciával! 


 

A használatot követően oszd meg tapasztalataidat és írd meg véleményedet te is, hogy segíts ezzel másoknak!


 

Véleményekből szemezgetve:


2023. 12. 11.- László

“Egy régi dunyhából egyszeri használat után eltűnt a dohos szag”


2023. 10. 17. - Judit

“A szuterén dohos szagát szerettem volna eltüntetni. A berendezés tökéletes munkát végzett. Kb. 50 nm alapterületen (éjszaka) 3 órán keresztül működtettem. Másnap friss illat fogadott, ez azóta se szűnt meg. Ár/érték arányban tökéletes, csak ajánlani tudom.”


2022. 08. 08.- József

“Jók a tapasztalataim mert a kellemetlen szagokat megszüntette az autóban es a lakásban is.”

2022. 07. 17.- Lajos

“Egyszer kapcsoltam be egy órára. Különböző szagok ellen. úgy néz ki hogy működik.”Válaszd ki ózongenerátorod:

Rendezés:

 
Nem tudod melyik ózongenerátort válaszd? További kérdésed lenne?

Hívd ügyfélszolgálatunkat bizalommal, segítünk Neked!
 

 

   kapcsolat 

kapcsolat  Kapcsolat

 


 

Az ózongenerátor - biocid célra - a biocid termékek engedélyezésének és forgalomba hozatalának egyes szabályairól szóló 316/2013. (VIII. 28.) Korm. rendelet 24/A. § értelmében az országos tisztifőorvos által kiadott engedély alapján hozható forgalomba és használható fel. A gyártó és forgalmazó semmilyen módon nem utal arra, és elzárkózik attól, hogy az általa forgalmazott ózongenerátor készülékek a fenti követelménynek megfelelnek és nem ajánlja a készülékek biocid célra való használatát. A gyártó és forgalmazó ózongenerátort biocid célra nem hoz forgalomba, nem értékesít, kizárólag szagtalanítási célból kínálja termékeit, illetve semmilyen felelősségen nem vállal az ózon gáz és ózongenerátor készülék használatából vagy a szakszerűtlen, nem jogszabály szerinti alkalmazásból adódó bármilyen jellegű büntetésért, kárért vagy hátrányért. 
 

A fenti cikke megjelenésének időpontja miatt előfordulhat, hogy a jogi háttér vagy a piaci helyzet megváltozása miatt már nem időszerű vagy téves. A cikk csak általánosan fejti ki az ózon gáz hatását és ózongenerátor használatát, amely a megfelelő engedéllyel rendelkező készülékek esetében lehet helytálló. A cikk tartalmáért cégünk felelősséget nem vállal. Mindig tájékozódjon az aktuális jogi szabályokról!
 


A cikkben található fotók forrása: freepik.com