Barion Pixel
Kategóriák

Így fertőtlenítik a mentőket a koronavírusos esetek után

Cikk forrás:  2020.03.12. 17:49

https://www.baon.hu/egyperces/2020/03/igy-fertotlenitik-a-
mentoket-a-koronavirusos-esetek-utan-video


 

Csak a Tények kameráinak mutatták meg, hogyan vonulnak ki a mentők egy koronavírus-gyanús esethez, amikor riasztást kapnak.

 

Védőruhában, arcmaszkban és szemüvegben indulnak el, a speciális védőfelszerelést egy budapesti telephelyen mutatták meg a TV2 Tények című hírműsora stábjának.
 

Nem csak Budapesten, de minden megyében több mentőautó állt forgalomba, és minden beteg után azonnal ózongenerátorral fertőtlenítik a mentőt.
 

Forrás: baon.hu


 


 

 

Az ózongenerátor - biocid célra - a biocid termékek engedélyezésének és forgalomba hozatalának egyes szabályairól szóló 316/2013. (VIII. 28.) Korm. rendelet 24/A. § értelmében az országos tisztifőorvos által kiadott engedély alapján hozható forgalomba és használható fel. A gyártó és forgalmazó semmilyen módon nem utal arra, és elzárkózik attól, hogy az általa forgalmazott ózongenerátor készülékek a fenti követelménynek megfelelnek és nem ajánlja a készülékek biocid célra való használatát. A gyártó és forgalmazó ózongenerátort biocid célra nem hoz forgalomba, nem értékesít, kizárólag szagtalanítási célból kínálja termékeit, illetve semmilyen felelősségen nem vállal az ózon gáz és ózongenerátor készülék használatából vagy a szakszerűtlen, nem jogszabály szerinti alkalmazásból adódó bármilyen jellegű büntetésért, kárért vagy hátrányért. 

A fenti cikk megjelenésének időpontja 2020.03.12. ezért előfordulhat, hogy a jogi háttér vagy a piaci helyzet megváltozása miatt már nem időszerű vagy téves. A cikk csak általánosan fejti ki az ózon gáz hatását és ózongenerátor használatát, amely a megfelelő engedéllyel rendelkező készülékek esetében lehet helytálló. A cikk tartalmáért cégünk felelősséget nem vállal. Mindig tájékozódjon az aktuális jogi szabályokról!