Barion Pixel
Kategóriák

Így fertőtlenítik a szkafandereket ózonnal a Kiskunhalasi Kórházban

 

"A részleg öt rendelőből, egy zöld, egy szürke és egy piros zónás fekvőbeteg ellátó rendszerből áll, ahol a zsilipből kilépve a kórházi dolgozók leveszik a zsilipruhát, amit a speciális szkafander alatt viselnek. A szkafandert a zsilipben hagyják, amit ózongenerátorral fertőtlenítenek. A zsilipruhát sem vihetik haza, hanem ott helyben kell kimosni, erre fogják használni a kapott eszközöket."

 
Forrás: baon.hu 2020.04.08 07:00
 
 
 
Három mosógépet és három ruhaszárítót adott át kedd délben Sztojka Attila, a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság főigazgatója a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház részére a koronavírus elleni védekezéshez.
 
A mosó-és szárítógépek a halasi kórház területén működő fertőző osztályon kialakított légúti sürgősségi betegosztályon lesznek üzembe helyezve. A részleg öt rendelőből, egy zöld, egy szürke és egy piros zónás fekvőbeteg ellátó rendszerből áll, ahol a zsilipből kilépve a kórházi dolgozók leveszik a zsilipruhát, amit a speciális szkafander alatt viselnek. A szkafandert a zsilipben hagyják, amit ózongenerátorral fertőtlenítenek. A zsilipruhát sem vihetik haza, hanem ott helyben kell kimosni, erre fogják használni a kapott eszközöket.
Sztojka Attila, a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság főigazgatója emlékeztetett arra, hogy a várossal példaértékű az együttműködésük, Halason működik egy fejlesztési központjuk, ahol többféle tevékenységet is végeznek. A felnőttoktatás mellett a gyermekek foglalkoztatására és a roma nemzetiségű hátrányos helyzetűek felzárkóztatására is kiemelt figyelmet fordítanak és eszközöket biztosítanak ehhez.
Dr. Szepesvári Szabolcs, a halasi kórház főigazgatója szerint olyan együttműködést sikerült kialakítani mind a politikai döntéshozókkal, mind a megyei társintézményekkel, helyi cégekkel, vállalkozókkal, civil szervezetekkel, magánszemélyekkel, egészségügyi beszállítókkal, hogy mindenki ugyanazt a célt akarja megvalósítani, hogy a halasi kórház minél biztonságosabb hely legyen mind a betegek, mind az egészségügyi dolgozók számára. – A dolgozóinkat kiemelt szinten kell védeni attól, hogy ne kapják el a koronavírust, mert különben nem fogjuk tudni ellátni a feladatokat – hangsúlyozta a főigazgató.
Fülöp Róbert, Kiskunhalas polgármestere szerint nem telik el úgy nap, hogy ne érkezne valamilyen adomány, vagy felajánlás a halasi kórháznak. – A mostani vészterhes időkben jól érzékelhető, hogy a helyi és térségi közösség nagyon erős, de országosan is nagyon sok helyről érkezik támogatás, ami segíti a halasi kórházban folyó felelősségteljes munkát – hangoztatta a városvezető.
 
 
 
 
 

 
Az ózongenerátor - biocid célra - a biocid termékek engedélyezésének és forgalomba hozatalának egyes szabályairól szóló 316/2013. (VIII. 28.) Korm. rendelet 24/A. § értelmében az országos tisztifőorvos által kiadott engedély alapján hozható forgalomba és használható fel. A gyártó és forgalmazó semmilyen módon nem utal arra, és elzárkózik attól, hogy az általa forgalmazott ózongenerátor készülékek a fenti követelménynek megfelelnek és nem ajánlja a készülékek biocid célra való használatát. A gyártó és forgalmazó ózongenerátort biocid célra nem hoz forgalomba, nem értékesít, kizárólag szagtalanítási célból kínálja termékeit, illetve semmilyen felelősségen nem vállal az ózon gáz és ózongenerátor készülék használatából vagy a szakszerűtlen, nem jogszabály szerinti alkalmazásból adódó bármilyen jellegű büntetésért, kárért vagy hátrányért. 

A fenti cikk megjelenésének időpontja 2020.04.08 ezért előfordulhat, hogy a jogi háttér vagy a piaci helyzet megváltozása miatt már nem időszerű vagy téves. A cikk csak általánosan fejti ki az ózon gáz hatását és ózongenerátor használatát, amely a megfelelő engedéllyel rendelkező készülékek esetében lehet helytálló. A cikk tartalmáért cégünk felelősséget nem vállal. Mindig tájékozódjon az aktuális jogi szabályokról!